Min ide handler om følgende;

Kan vi lage en kartong som heter IQ_melken? IQ_melken (underskår er viktig;) skal tilføre kunnskap ut til folket - gjerne ved hjelp av kartongen selv.

Eksempler:

1. Kartongen printes ut som et fartøy når den ligger på siden. Kartongen kan av barn brukes som båt i badekaret, men det viktigste blir tilførsel om hvorfor et fartøy uten nesten ingen kjøl, laget av stål, kan flyte og frakte store mengder varer.

2. Kartongen printes med illustrasjon av en høyblokk. Kartongen kan brukes til å bygge en by av barn (om de printes med ulike byggfarger og fasonger.) På den ene siden forklares hvordan man kan bygge høye hus.

3. Kartongen printes med DNA, og hva det er. Tilfører kunnskap om DNA.

4. ….

5. …..

Og sånn fortsetter det til vi har tilført mye spennende kunnskap ut om alt mulig som har verdi. Det er alt for få som vet hva et kompass er og hvordan det virker, hva er tyngdekraften? Hvordan klarer fly å fly? Hvordan kan man bygge seg en trehytte.

IQ_melken der altså. Skiller seg ut i butikken med egne farger, tilfører kunnskap, tilfører kunnskap som forfrisker hverdagen og hva som skjer rundt oss. Gjerne med innspill av historier knyttet til aktuelle hendelser, markeringer, årstider osv.

Slutt herfra og takk for mulighet til å dele!

Vh. Are Sangolt/48886333

Kommentarer til idéen

Hei Are, IQ-melken høres ut som et gøy konsept! Her har du laget utrolig mange gode eksempler og idéer. Vi er alltid på jakt etter måter å engasjere melkedrikkerne på. Tusen takk for at du deler med oss! Hilsen Karoline
- Karoline, Q-Meieriene, 8. des. 2022
Comment icon 1
AS
ASA