De færreste som oppholder seg i Norge vinterstid får nok sol på huden til at kroppen kan produsere tilstrekkelig med vitamin D, og mange har for lite D-vitamin i kosten. Det er flott at det finnes D-vitaminberiket melk, men noen kan eller vil ikke drikke melk. Derfor foreslår jeg at dere tilsetter D-vitamin i f.eks. rømme, yoghurt eller smør (som dere vel ikke lager i dag, og ofte inneholder naturlig D-vitamin, men jeg håper på Q-smør i nærmeste fremtid) i de mørkeste månedene av året, f.eks. oktober til mars. Hvis dette merkes på emballasjen og forbrukerne gis mulighet til å velge mer eller mindre samme produkt med eller uten tilsatt vitamin D (f.eks. at det tilsettes i én av rømme-variantene), tror jeg dette blir en suksess! Plagene og farene ved D-vitaminmangel er ikke til å spøke med, og ikke alle tar tran eller annet tilskudd. I tillegg har personer med mye pigment, altså mørk hud, enda vanskeligere for å få i seg tilstrekkelig mengde. Det hadde vært fint om Q-meieriene kunne hjelpe oss litt på veien!

Kommentarer til idéen

Vi har faktisk forsøkt å tilsette dette til alle melkevariantene våre. Det fungerer utmerket. Men vi nordmenn er rare sånnsett. De aller fleste reagerte negativt da vi testet og flere sa "hvorfor klusse til melken som har fungert i hundrevis av år"...

Men vi tar dette med videre og prøver kanskje igjen!

- Mads Liabø, 15. jan. 2016
Rapporter innlegg
Comment icon 1
User avatar
Mari Elise Smebye