Tilsett D-vitamin i produkter i vinterhalvåret
De færreste som oppholder seg i Norge vinterstid får nok sol på huden til at kroppen kan produsere tilstrekkelig med vitamin D, og mange har for lite D-vitamin i kosten. Det er flott at det finnes D-vitaminberiket melk, men noen kan eller vil ikke drikke melk. Derfor foreslår jeg at dere tilsetter D-vitamin i f.eks. rømme, yoghurt eller smør (som dere vel ikke lager i dag, og ofte inneholder naturlig D-vitamin, men jeg håper på Q-smør i nærmeste fremtid) i de mørkeste månedene av året, f.eks. oktober til mars. Hvis dette merkes på emballasjen og forbrukerne gis mulighet til å velge mer eller mindre samme produkt med eller uten tilsatt vitamin D (f.eks. at det tilsettes i én av rømme-variantene), tror jeg dette blir en suksess! Plagene og farene ved D-vitaminmangel er ikke til å spøke med, og ikke alle tar tran eller annet tilskudd. I tillegg har personer med mye pigment, altså mørk hud, enda vanskeligere for å få i seg tilstrekkelig mengde. Det hadde vært fint om Q-meieriene kunne hjelpe oss litt på veien!




Kommentarer til idéen