Som mange andre har også vi i vår familie historisk sett gått for de matvarene i butikken med "best" dato, nettopp for å unngå å kaste mat. I løpet av den siste tiden har vi funnet en enda bedre tilnærming til det med dato og holdbarhet.

Vi storhandler omtrent én gang i uka, og har da planlagt hvilke middager vi skal handle inn til for perioden. I den forbindelse er vi blitt mer bevisste på å velge varer med datomerking i forhold til når vi bruker de. Det vil si at vi kjøper det samme antallet som ellers, men vi kjøper bevisst noen med kort holdbarhet og bruker disse først. Hvis vi eksempelvis har planlagt grøt i løpet de nærmeste dagene, og i tillegg skal ha med oss litt melk som skal drikkes gjennom uka/ over en lengre periode, kjøper vi nå noen kartonger med veldig kort med holdbarhet (grøt + noen til drikke), og noen liter med lengre holdbarhet som blir drukket i slutten av perioden. Med en slik tankegang håper vi å kunne spare butikkene for matsvinn begrunnet i at varene har passert sin holdbarhetsdato.

Comment icon 0
JB
Jannickehbukve