«Barna mine leser hele kartongen til frokost. Hva med noen utfordringer til skolebarna på kartongen, som matteøvelser per trinn, litt grammatikk eller fakta om naturfag?» skrev Astrid da hun sendte inn sin idéMin Q idé

– Jeg synes at forslaget til Astrid om å kombinere melk og kunnskap var både enkelt og genialt. I Q-Meieriene eksperimenterer og utforsker vi hele tiden for å komme frem til bedre og smartere måter å gjøre ting på, sier Q-sjefen Bent Myrdahl som legger til at han er utrolig takknemlig for alle iéene som kommer inn. -Vi leser alle idéene og det er ofte dette vi diskuterer i lunsjen på mandagen; "Har du sett den eller den idéen. Håper vi får det til", kan høres rundt lunsjobordet hos Q.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Astrid idé ble til et samarbeid med Forskerfabrikken

I disse dager fylles landets kjøleskap opp med læremelk som har eksperimenter og hjernetrim fra Forskerfabrikken. 
- Vi gleder oss til å inspirere barn til å drive med forskning og læring hjemme på kjøkkenet. Forskerfabrikkens mål er at det skal bli like naturlig for barn å drive med forskning på fritiden som med andre fritidsaktiviteter, sier daglig leder i Forskerfabrikken Hanne S.Finstad.

Det var ikke bare Astrid som foreslo hjernetrim på kartongen. Mange har foreslått lignende til Q-kartongene og da kartongene var på plass i butikk tok det ikke lange tiden før tilbakemeldingene kom. Bortsett fra at vi ikke hadde vært helt konsekvente med rettskrivingen var tilbakemeldingene kun av den positive arten.

"Nå sitter vi ved frokostbordet og spiser søndagsfrokost. Det er veldig flott at det nå har begynt et samarbeid med Forskerfabrikken. Min datter var på kurs hos dem i flere år, og har hatt stor glede av dette."

"Fantastisk ide med læring og stimulering av barns kreativitet og undring på melkekartongen!

"Her koste vi oss med tallrekker til frokost i dag. Beste kartong på lenge!"

Hjernetrim for hele familien

Du blant annet bryne deg på eksperimenter, lage en bil av Q-kartongen eller lage din egen kjøleskapsmagnet av melk. Ønsker man matematiske utfordringer kan man blant annet løse tallrekker, eller friske opp prosentregning og romertall.
- Her kan nok både foreldre og barn kan få brynt seg litt, legger Finstad fra Forskerfabrikken til.
nettsidene våre og Forskerfabrikken kan man lese mer om de ulike forsøkene og finne løsninger på de ulike oppgavene.

Takk Astrid og alle dere andre som foreslår glimrende idéer!

Bilder til saken: