Nå har det gått en måned siden vi lanserte Min Q-idé. Responsen har vært over all forventning og ideene strømmer inn. Vi har ikke nok hatter til å ta av oss for dere, så vi bukker dypt og lenge til hver eneste forbruker som har valgt å dele sin idé med oss!

Det sier seg selv at vi ikke klarer å lansere 200 ideer det neste året, men hver eneste idé er viktig for oss. For at en idé skal bli til et produkt som du kan ta med deg hjem fra butikken, så er det mye som må gjøres først.

Stempling av idéer

Nå begynner vi prosessen med å stemple de første ideene som har kommet inn. Vi er 100 % ærlig. Stempler vi noe med avslått er det en god grunn for det. Vi kan ikke si: «dette tror vi ikke på». Det er jo ikke å lytte til forbruker. Da kunne vi likegodt kokt sammen ideene selv og det klarer vi ikke. Vi trenger din hjelp! Det kan være mange grunner til at en idé blir avslått. F.eks avslår vi nå alle idéer som har nøtter i seg. Dette fordi vi ikke har plass i produksjon til eget «rom for nøtter» e.l. Nøtteallergi er veldig alvorlig for mange og vi kan ikke ha spor etter nøtter i noe av det vi produserer.

Les de vanligste stilte spørsmål om Min Q-idé her

Vi må også se på om ideen passer for det som forbrukerne forventer av et produkt. For eksempel forventer de som kjøper Skyr® at den skal være fettfri. Da blir det vanskelig å lansere en Skyr® med sjokolade eller annet som øker fettprosenten i Skyr®. Vi er som kjent et meieri og vi holder oss til det vi kan best, altså meieriprodukter, og det har vi tenkt å holde oss til fremover. Idéer som ikke er meieriprodukter blir derfor veldig vanskelig for oss å lansere. Vi kopierer heller ikke. Vi vil gjøre noe nytt eller så vil vi gjøre det mye bedre!

Ingen vet hva fremtiden bringer så det kan godt være at vi ønsker å utvide med ideer som er avslått om noen år. Kanskje vi til og med velger å lansere noe som ikke er i nærheten av å være meierirelatert? Men vi må svare for hvordan vi er rigget for øyeblikket. Hos oss får du alltid ærlige tilbakemeldinger.

Les mer om stempling av ideer og hvordan vi jobber her

Vurderes? Hva menes med det?

Er en idé stemplet med vurderes så betyr det at den tas med videre til Innovasjonsstyret. Det er en sammensatt Q-gjeng som diskuterer nye produkter, forbedringer og nye retninger for Q-Meieriene. Når Mads har stemplet en idé med vurderes så tar han det også videre med produktsjefer og altså Innovasjonsstyret. En gang i måneden diskuteres et uttak av gode idéer som vi ønsker å ta videre.

Mange ideer rundt Skyr® og laktosefrie produkter

Til nå har vi fått over 70 forslag på ulike smakskombinasjoner på Skyr®. Alt fra kokos til lakris. Som du sikkert skjønner så er det ikke plass i butikk-kjøleskapene til så mange. Likevel kommer vi til å vurdere hver eneste smak. Kanskje den neste bestselgeren allerede ligger klar i idébanken?  

Q-meieriene er et lite meieri som produserer meieriprodukter på Gausdal og Jæren. Det er ikke alt vi har plass til. Derfor har vi store planer om å utvide og bygge ut begge steder. Mange ønsker seg for eksempel laktosefrie produkter. Det er en stor utfordring for oss. Ikke bare er det dyrere å produsere, men det tar også ca. 20 timer lengre. Vi har heller ikke det riktige utstyret på plass. Men når det kommer inn idéer om laktosefrie produkter så må vi ta det seriøst. Derfor velger vi også å vurdere, og se nærmere på disse ideene selv om vi ikke er rigget for å lage det.

Vi lever av å lytte til forbrukerne så vi skal alltids finne plass til gode idéer. Følg med videre på Min Q- idé!

Bilder til saken: