Går du rundt med en idé som du mener Q-meieriene bare må lansere eller gjøre bedre? Da kan du dele din idé i idébanken her på nettsiden.

Q er et lite forbrukerdrevet meieri som er 100% avhengig av forbrukernes tilbakemeldinger. Vi er sikker på at det er du som har de beste ideene!

På Min Q idè kan du legge inn din idé eller forbedring. Når du har gjort det kan andre gi sin mening om den og støtte den med å gi den en stjerne, eller en slags «like» om du vil.

Vurderes

Liker jeg ideen stempler jeg denne med vurderes og tar den videre til Innovasjonsstyret vårt. Det er en sammensatt Q-gjeng som vurderer nye ideer og innovasjoner. Her sitter det folk fra alle avdelingene våre og de har lang erfaring fra bransjen. Idéen kan bli liggende lenge her, for det kan være at det er mye annet som kommer foran i køen. Men vurderes den er det håp.

Avslått - vi er ærlig

Har vi f.eks produktet du foreslår fra før eller har en av konkurrentene våre det samme så stempler jeg denne med avslått. Vi kopierer ikke. Så hvis ikke vi ser en smartere måte å lage det på så tror vi heller ikke at vi skal bruke tid på det.Vi synes det er bedre å være ærlig.

I prosess - det begynner å ligne på noe

Blir det enighet i denne Q-gjengen så går den videre til produktutviklerne våre og stemples i prosess. De smaker og tilsetter ingredienser på samme måte som du gjør på kjøkkenet hjemme. Men de må også nøye sjekke om vi kan få de beste råvarene fra leverandør og spørre seg selv om vi klarer å produsere dette skikkelig. Vi vil ikke gjøre noe halvveis og blir det for dyrt er det ikke sikkert forbrukerne ønsker produktet. Sånn er det med den saken. Noen idéer kan bli liggende i prosess og ikke under lanseres fordi vi har lansert noe som ligner. F.eks har du foreslått en smakskombinasjon, men vi har bare valgt å lansere en av smakene så må vi avvente og se hvordan denne smaken selger før vi gjør noe mer i retning av f.eks din idé.

Godkjent

Hvis produktutviklerne finner ut at ideen har potensiale og hvis Q-gjengen er enig om at ideen har salgspotensiale så godkjenner vi den og vi rigger til for produksjon. Det er noe av det gøyeste vi vet og vi går rundt som små barn på julaften i spenning.

Hvis også butikkene som skal selge det nye produktet tenner på ideen så lanserer vi og setter i gang med å lage din ide. Da er det ikke lenge til du kan finne den i butikken og ditt navn får en egen plass på hedersveggen vår. Så er det opp til alle de andre Q-forbrukerne å felle sin dom.

Liker jeg ideen eller ser jeg at veldig mange andre gir ideen din oppmerksomhet så lover jeg at jeg skal gjøre mitt beste for å overbevise de andre i Q-meieriene om at din idé er noe å satse på. 

Med vennlig forbruker-hilsen

Q-Meieriene 

Bilder til saken: