Q-Meierienes nyhet Skyr® Mini er endelig på plass i butikk. Den ernæringsrike Skyr® Mini har nå fått et design som gjør at den lettere passer i matboksen. Men hva er egentlig Skyr® Mini og passer det i barns kosthold?

Skyr® er laget av syrnet skummetmelk og har en tykkere og mer kremet konsistens enn for eksempl yoghurt. Opprinnelig kommer oppskriften til Skyr® fra Island, og er basert på en eldgammel tradisjon for ferskost som er mer en tusen år gammel. Noe av det unike med Skyr® er at den er naturlig rik på proteiner. Dette henger sammen med den store melkemengden som inngår i produksjonen. I tillegg er Skyr® naturlig fettfri.

Hva med proteiner til barn?

Vi spør Ragnhild Lekven Fimreite, klinisk ernærings fysiolog ved Haukeland universitetssykehus, hva hun mener om Skyr® sin sammensetning

- Det er viktig å skille mellom produkter som er tilsatt ekstra proteiner og produkter som har et naturlig høyt proteininnhold, sier Lekven Fimreite.

-Skyr® er et næringsrikt produkt, som metter mer enn mange andre meieriprodukter. Selv om barn sjelden trenger ekstra tilskudd av proteiner, ser jeg ingen ulempe med å spise Skyr® eller andre mer tradisjonelle hvitoster, som begge er naturlig rik på proteiner.

Skyr® har likevel et noe lavere proteininnhold enn hvitost og andre faste oster, sier ernæringsfysiologen.

Ingen kunstig søtning

Skyr® Mini er tilsatt kun 4 % sukker og inneholder flere nyttige næringsstoffer som proteiner, kalsium og B-vitamin. Skyr® Mini er et bedre valg enn mange andre yoghurtprodukter med høyt sukkerinnhold. 

Bilder til saken: