Drømmelett® fra Q-Meieriene vant årets sunnhetspris fra KIWI. Nykommeren har ifølge juryen bidratt til å løfte sunnhet til folket.

Mandag 6. mars la KIWI frem rapporten Sunn økonomi og delte samtidig ut en sunnhetspris "GULLroten" Den var det altså nykommeren Drømmelett® s om stakk av med.

I en sunnere retning

Med helse- og omsorgsminister Bent Høie til stede presenterte KIWI 3 finalister av 72 vurderte produktlanseringer i 2016. Juryen hadde først og fremst lagt vekt på om produktet hadde bidratt til å utvikle kategorien i en sunnere retning. I tillegg hadde juryen også vurdert kommersiell suksess.

Til kiwi.no sier Kiwisjefen Jan Paul Bjørkøy at de gledet seg til å hedre noen av leverandørene som yter litt ekstra for folks helse.

Leder for produktutvikling i Q, Annette Waage Jung, var henrykt over å få prisen og takker teamet sitt for å hatt tro på produktet.

-  Jeg tror vi gikk til topps fordi vi har klart å redusere mettet fett i et produkt som folk flest bruker. I tillegg er smak og konsistens minst like god som for vanlig rømme. Innovasjonen vår kan få stor konsekvens, ettersom mange forbrukere bruker rømme regelmessig.

Kun 5% fett

Q-sjefen Bent Myrdahl var også til stede og tok imot prisen.

– Det er veldig artig å få en slik pris for et produkt som har truffet hverdagsbehovet til forbrukerne våre. Den er rett og slett like god, bare bedre, sier Q-sjefen stolt.

Juryen begrunnet seieren med at Drømmelett® er et godt alternativ til rømme med bare fem prosent fett. Videre fremhever de at produktet er det første i sitt slag med så lav fettprosent. Nyheten har blitt svært godt mottatt av kundene, scorer bra i produkttester, og bidrar til mindre fett i det norske hverdagsmåltidet.

Like god, bare bedre

Drømmelett® er i motsetning til lettrømme, som er laget på fløte, laget av lettmelk og inneholder derfor kun 5 % fett. Likevel har Drømmelett® den samme fyldige rømmekonsistensen og smaker like godt som «vanlig» lettrømme som inneholder hele 18% fett.

Selv om den smaker som rømme så er fettprosenten så lav at Q-Meieriene ikke fikk lov til å kalle den rømme. Etter regelverket kan man bare kalle noe rømme hvis det inneholder mer enn 10% fett. Q spurte derfor forbrukerne sine om råd og forbrukerne stemte frem at nyvinningen skulle bære navnet Q Drømmelett®.

Bilder til saken: