Luftig marengskake som passer ypperlig til bursdag, 17. mai eller sommerfesten!

Ingredienser

Marengsbunner:
6 eggehviter
4 dl sukker
1 ts klar eddik 5%
2 dråper Dr. Oetker Konditorfarge
Bringebærcoulis:
200 g bringebær, frosne
80 g sukker
Fyll og dekor:
6 dl Q Kremfløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix

Slik gjør du det:

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs. Vend eddiken forsiktig inn i marengsen.

2. Dekk to stekeplater med bakepapir. Tegn en sirkel med diameter 24 cm på hvert bakepapir.

3. Smør marengsen ut innenfor sirklene så du får to like store marengskaker.

4. Sett begge stekeplatene inn i ovnen og stek marengsbunnene på varmluft ved 150 °C i en time. Skru av varmen på ovnen og la marengsbunnene bli værende i ovnen i en time til og tørke i ettervarmen. Ta marengsbunnene ut av ovnen og la dem bli helt kalde.

5. Pisk Q Kremfløte myk, tilsett Dr. Oetker Cream Fix* og pisk den ferdig. Legg en marengsbunn på et fat og ha krem og bringebærcoulis på. Legg på neste bunn og gjenta. Dekorer toppen av kaken med friske bær og kakepynt og server kaken så snart den er ferdig. *) Dr. Oetker Cream Fix gjør pisket kremfløte mer stabil slik at den holder fasongen lenger.