Luftig marengskake som passer ypperlig til bursdag, 17. mai eller sommerfesten!

Ingredienser

Marengsbunner:
225 ml eggehviter
330 g sukker
1 ss maisstivelse, Maizena
1,5 ts klar eddik 5%
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
Bringebærcoulis:
200 g bringebær, frosne
80 g sukker
Fyll og dekor:
5 dl Q Kremfløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix

Fremgangsmåte

Bringebærcoulis 

Ha bringebær og sukker i en kjele, og varm det opp til litt under kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av varmen og kjør bærene jevne med en stavmikser. La det avkjøles og sett det kaldt før montering av kaken.

Marengsbunner 

Ha eggehvitene i en bolle og pisk de stive. Tilsett en og en spiseskje sukker og pisk i ca 30 sekunder mellom hver skje med sukker inntil alt er tilsatt. Visp eggehviter i ytterligere 10 minutter med et par dråper konditorfarge i den fargen du ønsker. Hvis du ønsker marmorert utseende, vender du forsiktig inn noen dråper konditorfarge sammen med eggehviten istedenfor å vispe den inn.
Rør eddik og maizena sammen i en skål og ha blandingen i eggehvitene. Pisk i to minutter.
Sett stekeovnen på 150 grader. Tegn en sirkel på 24 cm i diameter på fire ark bakepapir og legg arkene på stekeplater. Ha marengsen i en sprøytepose og og sprøyt ut en bunn på hvert papir. Sett platene i stekeovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek bunnene i 1 1/2 time og slå deretter av varmen. Bunnene skal bli helt avkjølte i stekeovnen med døren lukket, før de tas ut.
Bunnene kan oppbevares i inntil tre dager i en lufttett beholder i romtemperatur.

Fyll og dekor 

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Legg en marengsbunn på et fat og ha krem og bringebærcoulis på. Legg på neste bunn og gjenta. Dekorer toppen av kaken med de friske jordbærene, og server kaken så snart den er ferdig.

Bursdagskake: Pynt kaken med kakepynt fra Dr. Oetker. Slipp fantasien løs og lag en fargerik og fristende kake til festen!

God fornøyelse!