Dette er et flott alternativ til en sunnere dessert, eller hvis en bare vil unne seg noe godt i hverdagen. Puddingen kan minne om en panna cotta, men den er laget på melk og yoghurt. Den syrlige pasjonsfruktsausen gir en nydelig smak til den søte puddingen.

Ingredienser

PUDDING:
270 g Q Frokostyoghurt melon- og pasjonsfrukt
2 dl Q-melk
3 gelatinplater
1 ss honning
SAUS:
4 stk pasjonsfrukt
0,5 dl vann
1 ss honning
1 ts sukker

Melon- og pasjonsfruktpudding og pasjonsfruktsaus

Fremgangsmåte:

Vi begynner med puddingen, legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, de skal ligge der i 5 minutter. Varm opp melk og honning i en kjele på svak til middels varme. Smak til om du vil ha mer eller mindre honning, men husk at yoghurten også gir en søt og god smak. Når melkeblandingen begynner å koke drar du kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og bland de inn i den varme melkeblandingen, rør godt så du er sikker på at gelatinen er helt oppløst. Hel melkeblandingen over i en bolle og la den avkjøle seg før du rører inn Q Frokostyoghurten. Smak gjerne til en siste gang, for å se om du er fornøyd med sødmen. 
Ha blandingen over i porsjonsglass og sett de kaldt i minimum 3-4 timer.
For å lage pasjonsfruktsausen skraper du ut innmaten i de fire pasjonsfruktene, og har dette i en foodprosessor eller blender. Kjør raskt, omtrent 10-15 sekunder. Grunnen til at vi kjører pasjonsfrukten i blender er for å knuse fruktsekkene rundt frøene. Ha deretter pasjonsfrukt, vann, honning og sukker i en liten kjele, og kok opp. La sausen småkoke i 3-5 minutter. Smak til i forhold til sødme. Hell sausen over i en bolle og avkjøl. Hvis du ikke ønsker å ha frøene fra pasjonsfrukten i sausen, siler du dem enkelt og greit ut til slutt. Når puddingen er stiv, kan du helde sausen over og toppe med friske jordbær.

Tips: 
Selv om jeg valgte å lage denne puddingen med smak av melon og pasjonsfrukt, kan du selvfølgelig bytte ut med andre yoghurtsmaker, som for eksempel vanilje for å få en klassisk vaniljepudding. Du kan også lage fruktpure av ønsket frukt eller bær, og blande denne inn i melkeblandingen sammen med yoghurten. Når det gjelder topping er det et hav av muligheter, og kan virkelig anbefale müsli eller hakkede nøtter for litt crunch. Ellers passer det helt supert med alt av frukt og bær, samt sauser laget av annen frukt enn pasjonsfrukt. Bringebærsaus er blant annet nydelig til vaniljepudding, men da er det viktig å sile av bringebærfrøene til slutt.
Oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne.