«Blogging», på norsk «stubbing», startet nok ikke i 1997 og heller ikke i Amerika, som wikipedia påstår. Det å «blogge» er, etter min mening, det samme som å skrive en «stubb». 

En kort artikkel som andre kan kommentere. Grundige undersøkelser, som jeg egenhendig foretok i ettermiddag, viser at det å skrive en «blogg» startet i Arbeiderbladet lørdag 13. oktober 1951.

Hvem var den første «stubberen» eller «bloggeren» vi kjenner til? Det var faktisk vår alles kjære Alf Prøysen, som i 1951 begynte å ‘stubbe’ eller ‘blogge’ for Arbeiderbladet. Han skrev faktisk, i løpet av en 20 års periode, hele 753 ‘lørdagsstubber’ eller ‘lørdagsblogginnlegg’. Han ‘stubbet’ eller «blogget»  blant annet om Amors piler, Dagen derpå, Det blir itte greit, Fattigdom. Gle’a med gitaren, Samvittighet for 50 øre, Sure appelsiner, Sunbeam, Verdensproblemer og om ‘Å du,å du’ – temaer.

Alf «stubbet» eller «blogget» ny moter og trender som skyllet inn over landet som farsotter, og som brakte både glede, redsel og  gru: Radio Lux og «Rock and roll». Å lese Alfs «lørdagsstubber» om hvordan Radio Lux og «Rock and roll» endret samfunnet, anbefales.

 

#Qstubb

Også vi i Q har begynt å skrive noen «stubber» eller «blogginnlegg». Du har nok allerede innsett at vi ikke samme formatet som Alf eller andre store ‘stubbere’ eller ‘bloggere’. Vi mener likevel at det er verdt å forsøke å «stubbe» litt, fordi mange ønsker å få innsyn i Q-Meieriene.

 

#Stubb om Rie, Annhja og Monica som ville ha Skyr med Stevia

14.mai 2013 stilte 3 flotte forbruker følgende spørsmål på Qs månedlige nettmøte:

– Hva med andre sukkeralternativer som f.eks Stevia.

Spørsmålet ble besvart sånn:

«Dette er helt klart noe vi vil vurdere. Stevia har en ettersmak (metallisk lakrissmak) som vil påvirke den gode smaken på SKYR®, så vi må gjøre noen tilpasninger på ingredienslisten. Dette tar noe tid, men det er noe vi ønsker å få til.»

 

Oppfordringen fra Rie, Annhja og Monica ble, som vi garanterer å gjøre, tatt med til innovasjonsstyrets møte i mai 2013. Her ble det bestemt at produktutviklerne våre, Arne Bernt, Marianne og co, skulle forsøke å lage et produkt under merkevaren SKYR® som inneholdt Stevia.

 

#Guarani-indianerne hjelper Q

Var Guarani indianerne i Paraguay klar over at de skulle komme Q-Meieriene i Norge til unnsetning, hundrevis av år etter sin død? (Du kan selv svare: ja, nei eller vet ikke).

Hvordan sørget Guarani indianerne for at Q-Meieriene ble det første meieriselskapet i Norge som lanserte et melkebasert produkt med

Stevia? Guarani indianerne fant ut at planten Stevia, inneholdt et søtningsstoff, som var nyttig i forhold til å fjerne vond smak fra urtemedisin og til å forbedre smaken på te. I vår tid har Stevia fått et nytt liv, fordi vi har gjenoppdaget at planten gir opp til 300 ganger mer søtsmak en hvitt sukker (gjennomsnittlig spiser vi 30 kg pr år), uten at det gir bieffekter i form av uønskede kalorier og blodsukkerstigning. (Dessuten unngår du høye tannlegeregninger (jeg liker tannlegekontor svært dårlig), fordi Stevia ikke ødelegger tennene dine (noe som sukker sannsynligvis gjør)).

Uten Guarani-indianernes vellykkede innovasjonsprogram i oldtiden, hadde Q-Meieriene heller ikke kunnet fremskaffe et produkt under merkevaren SKYR®.

 

#SKYR® med ananas & mango & Stevia

Vi sier tusen, tusen, tusen, tusen …. mange millioner takk til Rie, Annhja og Monica, Guarani-indianerne og produktutviklerne våre: Arne Bernt, Marianne & co som gjorde at DU nå finner SKYR® med ananas & mango & Stevia i butikkhylla. Godt med god samvittighet!

 

Kanskje kan SKYR® med Stevia bli folkets favoritt og giKavlifondet (som eier Q) enda flere midler? Og kanskje kan Kavlifondet gi en skjerv til Guarani indianerne i Paraguay, som for hundrevis av år siden fant ut at planten Stevia kunne benyttes som søtning.

 

Vi avslutter denne «stubben» eller «blogginnlegget» med et sitat fra Alf Prøysens mange «stubber» eller «blogginnlegg»: « Å du, å du ….. Ja, nå er det gjort da!»

Bilder til saken: