100 % fornybar melkekartong

På vårt månedlige nettmøte i oktober 2019 spurte Q forbrukerne rett ut: Hvordan ser den ultimate emballasjen ut og hva er den laget av?

På nettmøte fikk vi utrolig mange innspill om at vi må kutte plasten, det samme forslaget har vi fått utallige ganger i «Min Q-idé». Forbrukerne har gitt tydelig tilbakemelding om at klima vinner over vindu. Derfor har vi fjernet målevinduet fra Q-melken. 

For oss har det vært et stort dilemma. Vi vet at mange synes målevinduet er genialt og bruker det aktivt i hverdagen. Samtidig krever forbrukerne at vi kutter i plastbruken. 

Et lite målevindu på kartongen kan virke beskjedent, men totalt betyr det at 18 tonn plast kan fjernes!

Vi har også erstattet alle våre eksisterende melkekartonger med en kartong som er laget av plantebaserte og fornybare materialer – i tillegg er skrukorken også 100% fornybar. Med den nye kartongen tilbyr vi forbrukere et enda bedre valg for miljøet.

Å introdusere 100 % fornybar melkekartong og kork, er et viktig løft for vår helhetlige reise mot å bli klimapositiv i 2030.

Ofte stilte spørsmål finner du her!

 

Melk som utfordrer! 

Vi i Q mener at det alltid finnes bedre måter å gjøre ting på. På melkekartongen finner du ulike elementer som har forbedret seg gjennom tidene. Tre og tre hører sammen. Klarer du å sette dem i riktig rekkefølge? 

Tar du utfordringen? Las ned Q vinterrebus her!

 

 

 

 

matredderdagen 2020