Foto og oppskrift: Ida Bergsløkken

Dette er et perfekt restitusjonsmåltid etter en hard treningsøkt, men også supergodt som en vanlig dessert

Ingredienser

1 dl grøtris
1/2 ts salt
1,5 dl kokosmelk
6 dl vann
1 knivspiss kardemomme
1 sitron
1 beger Skyr® 450 g mango og pasjon
Topping Mango, kokosflak og mynte.

Prøv denne smakfulle og sunnere vrien på den tradisjonelle riskremen. Vi lover at du ikke vil angre! 

På grunn av det høye proteininnholdet i Skyr® 450g mango og pasjon og en dose karbohydrater i grøtrisen, er dette faktisk et perfekt restitusjonsmåltid etter en hard treningsøkt - men også supergodt som en vanlig dessert. 
 

Tips: Lag gjerne risgrøten dagen i forveien, så er det lett å mikse alt sammen på 1-2-3.

Slik gjør du: 

  1.  Ha ris, salt, 3 dl av vannet i tillegg til kokosmelken i en kjele og kok opp. Spe på med resten av væsken når det begynner å tykne (ca. 10-15 minutter inn). La  blandingen stå og småputre på svak varme i 30 minutter. 
  2.  Ta kjelen av platen og tilsett skall fra en hel sitron, og saft fra 1/4 av sitronen. Ha på lokk og la blandingen stå og trekke i 20-30 min.
  3.  Avkjøl risgrøten. Selve grøten kan virke litt tykk, men du skal blande inn Skyr® 450g mango og pasjon, så det blir bra tilslutt.
  4.  Når grøtblandingen er avkjølt vender du forsiktig inn to bokser Skyr® 450g mango og pasjon. Rører lett til du har fått en jevn riskrem.
  5.  Fordel riskremen i 3 skåler og topp med finhakket mango, ristede kokosflak og litt fersk, finhakket mynte til pynt.

 

Håper du liker den!