Gå til hovedinnhold

Råvareliste

råvarer
Her finner du våre tips til hva som er nyttig å ha tilgjengelig når dere skal ha kurs om matredding. Råvarelisten passer godt overens med våre forslag til matretter som kan lages.

Ingredienser som trengs:

Per kjøkkengruppe/økt (circa 15 elever):

Frukt og grønt

  • 2 brune bananer
  • 2 dl sammalt mel
  • 2 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 2,5 dl Q-melk
  • 2 epler
  • ½ gul løk
  • ½ liten rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rød chili (kan droppes)
  • 1 middels stor gulrot 
  • 1 paprika (gjerne en halv gul/grønn og en halv rød f.eks)
  • 1-2 sjampingjong
  • ½ - 1 boks mais
  • Eventuelt ½ brokkoli/blomkål, andre grønnsaker dere har

Produkter

  • ½ - 1 boks hakkede tomater 
  • ½ - 1 boks bønner eller linser
  • Ca. 1/3 boks Q Crème Fraîche/Q Lettrømme/Q Drømmelett
  • ½ glass tomatpurè (+ evt litt salsa/pestorester om dere har)
  • 1/3 – 1/2 tørt brød
  • 8 små tortillalefser 
  • Ost til å dekke 6 små tortillapizzaer/quesadillaer
  • Olje
  • Sitronsaft
  • Smør/margarin til steking
  • Sukker, kanel
  • Krydder: Spisskummen, paprika, koriander, chili, salt, pepper, oregano, basilikum, buljong.
  • Eventuelt andre rester du tenker kan være relevant (som dere allerede har eller kan redde på butikken). Det kan være: Kylling, kjøtt, skinke og lignende (som kan passe i gryten eller på toppen av pizza)
  • Sliten frukt som kan puttes i pannekaker eller brukes til smoothie

Se «tips til variasjoner og bruk av rester» i oppskriftene.

Fra nærbutikken kan dere spørre om å få for eksempel:

  • Brune bananer
  • Grønnsaker som er begynt å bli «småslitne»
  • Datovarer som: Q Melk, egg, Q Crème Fraîche, ost, eventuelt litt kylling/kjøtt/skinke
  • Tørt brød
  • Annet på ingredienslisten