Gå til hovedinnhold
20251111_Konditor_Kake_v01

Fromasj ostekake med klementin og pepperkake

Middels

30 minutter

Kremet og syrlig på samme tid. Ostekake med pepperkakebunn som får frem julestemningen.

0 stemme

(0 kommentar)

(1 porsjon)

PEPPERKAKEBUNN

75 g Usaltet smør

200 g Pepperkaker

1/2 ts Maldon salt

OSTEKREM

6 plater Gelatin

0,5 dl Klementinsaft

2 stk Klementinzest

2 stk Eggeplommer

140 g Sukker

250 g Kremost

100 g Rømme 35%

300 g Fløte

2 stk Eggehviter

Pepperkakebunn:

Blend eller knus pepperkakene til smuler og hell i en bolle, tilsett deretter maldon salt og bland sammen.

Smelt smøret og hell over de knuste pepperkakene. Bland godt sammen.

Hell over i en 20-24 cm form og trykk godt ned. Ønsker du bunnen slik som på bilde, så trykk også massen oppover mot sidene av formen

 

Ostekrem:

Start med å lettpiske fløten og sett den til sides.

Legg gelatinplatene i bløt i vann som anvist på pakken.

Ha deretter eggeplomme, sukker, kremost og rømme i en mikse bolle, og la mikse til klumpefri. Anbefaler å starte med spade og deretter bytte til visp på maskinen når massen har løst seg litt opp.

Varm opp klementin saften og zesten, og tilsett gelatinen.

Sil deretter vekk zest fra klementin og gelatin blandingen, og hell deretter klementinsaften i kremost og rømme blandingen, og pisk sammen.

Stivpisk deretter opp eggehviter for seg selv og sett til sides.

Vend forsiktig inn den lettpiskede fløten i kremost og rømme blandingen.

Deretter vendes den stivpiskede eggehviten forsiktig inn.

Hell massen i formen og jevn ut.

 

Egg

Gluten

Melk

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt