
Melkesjokolade fudge
Smørmjuk og søt fristelse. Melkesjokoladefudge som smeltar på tunga.
(4 porsjoner)
- Start med å gjøre klar et brett på ca 23x30cm med bakepapir.
- Vei opp usaltet smør og melkesjokolade som er hakket i biter hver for seg og sett klar på kjøkkenbenken.
- Ha fløte, sukker og glykose i en tykkbunnet kjele
- Kok fløteblandingen på medium varme, under stadig omrøring med visp og/eller slikkepott frem til den når 115C.
- Når den når 115C, tilsett så smøret og rør godt. La den deretter koke opp igjen til 115C, og ta den så av platen.
- Tilsett sjokoladen og rør godt frem til melkesjokoladen er helt smeltet og blandet inn. Hell den deretter på den klargjorte stekeplaten, stryk jevnt utover og la den stå på kjøkkenbenken til den har kjølt seg litt ned.
- Når den har kjølt seg litt ned, settes den i kjøleskapet i 18-24 timer før kutting.
- Snu den stive fudge platen opp ned på skjærebrett og riv av bakepapiret.
- Lag til ett litermål eller lignende med kok varmt vann. Dypp kniven i vannet, tørk av overflødig vann og kutt fudgen i ønsket størrelse.
- Oppbevares i luft tett beholder i kjøleskapet.
Lag til ett glass med vann og en ren bakepensel som du har ved kjelen når du starter kokeprosessen. Etter hvert som massen koker, dypp penselen i vann glasset og stryk deretter langs kanten på kjelen helt ned til grensen av fudge massen. Gjør dette ved gjentatte ganger i gjennom koketiden. Slik kan du unngå at det ligger sukkerkorn igjen på siden av kjelen, som potensielt kan krystallisere fudgen når den er ferdig.



(0 kommentar)