Bilde av Suppebrød med urtesmør av Q Naturell Yoghurt

Vintertid er suppetid. Og da trenger man godt tilbehør. Suppebrød av yoghurt er enkelt å lage ettersom det ikke krever noe heving. Det metter godt og det er definitivt et sunnere alternativ til loffen. 

Ingredienser

ETT SUPPEBRØD:
2 egg
100 g Q Naturell Yoghurt
1 presset hvitløksfedd
70 g lettkokt havregryn
en håndfull friske urter
en god klype salt
1 ts bakepulver
150 g finmalt spelt
URTESMØR:
50 g mykt smør
10 g Q Naturell Yoghurt
en håndfull friske urter
1 presset hvitløksfedd
litt salt og pepper

Fremgangsmåte (suppebrød)

Bland sammen egg, yoghurt, hvitløk, urter og salt. Tilsett bakepulver, havregryn og spelt. Bland godt. Det skal bli en litt klissete deig. Kle en brødform med bakepapir og trykk deigen godt ut i kantene. Stekes ved 175 grader i ca. 25 min.

 
Fremgangsmåte (urtesmør)

Bland alt godt sammen og form den til en pølse i litt plastfolie som settes kaldt.

Q Naturell Yoghurt og smør går godt sammen. Smøret får en mye mer balansert smak og man får tilført proteiner.

Tips

Suppebrødet kan fint fryses

Ideskaper

Suppebrød med urtesmør av Q Naturell Yoghurt er laget av den inspirerende forbrukeren, Mona Kvammen. Tusen takk, Mona.