Q utfordrer Tine igjen: Ja til klimamelk overalt!
14.000 Qer utfordrer nå 206.000 TINE kuer til klimakamp. Sånt blir det tempo på grønn innovasjon.
14.000 Qer utfordrer nå 206.000 TINE kuer til klimakamp. Sånt blir det tempo på grønn innovasjon.
Q-fansen vil at Q-Meieriene skal være først!
- I september lanserer vi klimamelk fra frittgående kuer, sier prosjektleder Camilla Baustad i Q-Meieriene.
Q-Meieriene er kjent for å lansere forbrukerdrevne innovasjoner og var de første til å lansere begrepet «Best før, ikke dårlig etter». - Derfor er vi glade for å være de første som tilbyr dobbel datostempling for å forenkle forbrukerens hverdag og redusere matsvinn!
– Over en periode, har EU testet ulike former for datomerking, nettopp med formål om å redusere matsvinn, forteller Annette Waage Jung, Innovasjonsdirektør i Q-Meieriene. Det er gjort mange forbrukerundersøkelser i EU som dokumenterer at denne tilleggsmerkingen er veldig nyttig. Merkingen gjør at forbruker er flinkere på å lukte, se og smake på produktet og med dette reduserer vi matsvinn.
Matredding har blitt en stadig større trend. Kristoffer Tvilde, bedre kjent som Krisslovesfood, hjelper tusenvis av følgere å spare både penger på mat og miljøet. På årets Matredderdag mottok han prisen «Årets matredder 2023» for sin innsats.
Q-Meieriene har jobbet iherdig for å gjøre forbedringer på sine to meierier i Gausdal og på Jæren. Resultatet er en friskere Q-melk med to dager lengre holdbarhet.
Q-Meieriene støtter FNs bærekraftsmål. Les om Qs klimareise i vår klimarapport.
@krisslovesfood har tatt sosiale medier med storm med sine mattips. Han elsker å redde mat, lage gode retter og dermed spare både klima, miljø og lommebok.
Med sitt store team av frivillige, har de i over ti år hentet overskuddsmat hos butikker og grossister.
Hos Smørtorget Kaffe og Mat i Tromsø går ingenting til spille – Derfor ble de tildelt en velfortjent matredderpris!
På den Internasjonale matredderdagen ble de overrasket med prisen Årets Matredderkantine 2022, som deles ut av Q-Meieriene i samarbeid med ISS.
Blindeforbundet har prikket Q-Meieriene på skulderen og gitt beskjed om at datomerkingen på Q-melken ikke er godt nok synlig. Nå endres 73 millioner liter melk.
Vi kutter plast fra et av våre mestselgende produkter. Endringen på 15 millioner rømmebegre vil spare miljøet for 75 tonn plast i året.
Gründerne i Holdbart mener det bare er tull å kaste mat på grunn av dato, uten å sjekke om den er blitt dårlig. Ved å kjøpe overskudddsvarer fra produsenter, grossister og importører bidrar de til å redusere matsvinn i flere ledd.
I fjor reddet Dina og Henning hele 24 tonn mandelpoteter fra å havne i søpla. For innsatsen vant de hedersprisen «Årets matredder 2021» under årets Q-Matredderdag.
Fra idé til butikk. Per Arne Einarsen fra Bergen utfordret Q-Meieriene til å følge den gode magefølelsen. Nå finner du idéen hans, Q Kefir, i meierihyller over hele landet.
Anne Lill Stene fra Stene Matglede sykler rundt med bærekraftig overskuddsmat til lunsjsultne innbyggere i Bergen. I dag vant gründeren og kokken Q-Meierienes matredderpris.