Hvert år kastes veldig mye mat i Norge. Samtidig sliter en del av befolkning for å møte endene i løpet av måneden eller for å gi seg en liten glede når det gjelder mat.

Jeg er sikker på at mange møter problemer innen finansområdet under studiene. Elever og eldre er de mest sårbare gruppene (sammen med familier med barn) som sliter med å ha nok mat på bordet.

Uasnett, både studenter og gamle i gamlehjem, er veldig sosial og liker å ha det gøy med andre. Alle store steder i Norge (Oslo, Bergen, Stavanger, Tronheim, Tromsø, Molde, Ålesund, etc.) har studentgrupper som samles ofte og har det gøy (fester, språkkurs, matlaging, ...). For eksempel anbefaler jeg at butikker kan for eksempel levere varer som er ut på dato til studentgrupper slik at de kan lage forskjellige temafester (pannekake netter, matfestivaler hvor de vil lage mat og lage mat sammen med internasjonale studenter, tur mat ...). Dette vil øke trivselet mellom studenter og gjøre dem bedre kjent. Sosiale arrangementer kan deles senere på facebook, der studentene vil takke Q Kavli-fondet og butikker for ansvarlig virksomhet.

Når det gjelder gamle i gamle hjem i vårt land-jeg tviler ikke på at de vil være mer enn glade hvis de får en deilig dessert som en overraskelse noen ganger.

Å konkludere, dette vil redusere matsvinn fra butikker som ikke betaler dyrt for transport av varer som de vil kaste uansett, men mange andre kan nyte disse produktene i form av deilig kake eller dessert med andre de liker og ser i sitt hverdagsliv.

Comment icon 0
BZ
BOZE