Se Q® Matredderdagen 2024 her

Test deg selv!

Q® Matredderdagen 2024 er fylt med innsikt og lærdom om matredding, og talentfulle elever som lærer bort sine beste matredder-tips og triks!
Hvis du allerede har sett sendingen, kan du nå teste deg selv i 11 matredder-spørsmål fra de viktigste øyeblikkene. Lykke til!

Les om prisvinnerne og bli inspirert

Årets matreddere: — Dette er våre nye forbilder!

I fjor reddet Jan Erik og Kysthagen flere tonn gulrøtter fra å havne i søpla, nå har de vunnet prisen «Årets matredder 2022». Samtidig gikk 9. trinn på Gursken ungdomsskule helt til topps i Q matredderkonkurranse, der målet var å lage retter av råvarer som ellers hadde blitt kastet. 

Ble overrasket på kontoret: — På tide!

Gründerne i Holdbart mener det bare er tull å kaste mat på grunn av dato, uten å sjekke om den er blitt dårlig. Ved å kjøpe overskudddsvarer fra produsenter, grossister og importører bidrar de til å redusere matsvinn i flere ledd.

Fikk Q Matredderprisen: —  Wow, så kult!

I Unge Kokkers verden henger sunn og smakfull mat tett sammen med ivaretakelse av miljøet. Dette lærer de også bort til barn og ungdom. Nå har de mottatt Q Matredderprisen for sitt brennende engasjement.

Hils på Årets Matreddere 2021

I fjor reddet Dina og Henning hele 24 tonn mandelpoteter fra å havne i søpla. For innsatsen vant de hedersprisen  «Årets matredder 2021» under årets Q-Matredderdag. 

Syklende kokk vant Matredderprisen

Anne Lill Stene fra Stene Matglede sykler rundt med bærekraftig overskuddsmat til lunsjsultne innbyggere i Bergen. I dag vant gründeren og kokken Q-Meierienes matredderpris. 

Q-Matredderdagen 2020: Se sendingen her!

I år ble Norges største matredderdag, Q-Matredderdagen, avholdt digitalt. Mens det var tomt i salen fulgte flere tusen publikummere med fra stue, jobb og skole. 

Matredderpris til Trine På Gården

Trine Lohne fra Søgne fikk fredag utdelt årets første matredderpris fra Q-Meieriene. Sørlendingen, kanskje best kjent som «Trine på gården» har de siste årene jobbet målrettet med å kombinere matglede og matredding.