Her finner du våre tips til hva som er nyttig å ha tilgjengelig når dere skal ha kurs om matredding. Råvarelisten passer godt overens med våre forslag til matretter som kan lages.

 

Ingredienser som trengs pr. kjøkkengruppe/økt (ca. 15 elever):

-    2 brune bananer
-    2 dl sammalt mel
-    2 dl havregryn
-    1 ts bakepulver
-    3 egg
-    2,5 dl Q-melk
-    2 epler
-    ½ gul løk
-    ½ liten rødløk
-    2 fedd hvitløk
-    ½ rød chili (kan droppes)
-    1 middels stor gulrot 
-    1 paprika (gjerne en halv gul/grønn og en halv rød f.eks)
-    1-2 sjampingjong
-    ½ - 1 boks mais
-    (+ evt. ½ brokkoli/blomkål, andre grønnsaker dere har)
-    ½ - 1 boks hakkede tomater 
-    ½ - 1 boks bønner eller linser
-    Ca. 1/3 boks Q-creme fraiche/Q-rømme
-    ½ glass tomatpurè (+ evt litt salsa/pestorester om dere har)
-    1/3 – 1/2 tørt brød
-    8 små tortillalefser 
-    Ost til å dekke 6 små tortillapizzaer/quesadillaer
-    Olje
-    Sitronsaft
-    Smør/margarin til steking
-    Sukker, kanel
-    Krydder (spisskummen, paprika, koriander, chili, salt, pepper, oregano, basilikum, buljong)
-    + Evt. andre rester du tenker kan være relevant (Som dere allerede har eller kan redde på butikken). Det kan være:
 -   Kylling, kjøtt, skinke ol. (som kan passe i gryten eller på toppen av pizza)
-    Sliten frukt som kan puttes i pannekaker eller brukes til smoothie
     Se «tips til variasjoner og bruk av rester» i oppskriftene. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

•    Skaff gjerne så mange datovarer (varer over bestfør-dato) som mulig
 

Fra nærbutikken kan dere spørre om å få f. eks:
-    Brune bananer
-    Grønnsaker som er begynt å bli «småslitne»
-    Datovarer som: Q-Melk, egg, Q-creme fraiche, ost, evt. litt kylling/kjøtt/skinke
-    Tørt brød
-    Annet på ingredienslisten