Her finner du våre tips til hva som er nyttig å ha tilgjengelig når dere skal ha kurs om matredding. Råvarelisten passer godt overens med våre forslag til matretter som kan lages.
Ingredienser som trengs pr. kjøkkengruppe/økt (ca. 15 elever):
- 2 brune bananer
- 2 dl sammalt mel
- 2 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 3 egg
- 2,5 dl Q-melk
- 2 epler
- ½ gul løk
- ½ liten rødløk
- 2 fedd hvitløk
- ½ rød chili (kan droppes)
- 1 middels stor gulrot
- 1 paprika (gjerne en halv gul/grønn og en halv rød f.eks)
- 1-2 sjampingjong
- ½ - 1 boks mais
- (+ evt. ½ brokkoli/blomkål, andre grønnsaker dere har)
- ½ - 1 boks hakkede tomater
- ½ - 1 boks bønner eller linser
- Ca. 1/3 boks Q-creme fraiche/Q-rømme
- ½ glass tomatpurè (+ evt litt salsa/pestorester om dere har)
- 1/3 – 1/2 tørt brød
- 8 små tortillalefser
- Ost til å dekke 6 små tortillapizzaer/quesadillaer
- Olje
- Sitronsaft
- Smør/margarin til steking
- Sukker, kanel
- Krydder (spisskummen, paprika, koriander, chili, salt, pepper, oregano, basilikum, buljong)
- + Evt. andre rester du tenker kan være relevant (Som dere allerede har eller kan redde på butikken). Det kan være:
- Kylling, kjøtt, skinke ol. (som kan passe i gryten eller på toppen av pizza)
- Sliten frukt som kan puttes i pannekaker eller brukes til smoothie
Se «tips til variasjoner og bruk av rester» i oppskriftene.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
• Skaff gjerne så mange datovarer (varer over bestfør-dato) som mulig
Fra nærbutikken kan dere spørre om å få f. eks:
- Brune bananer
- Grønnsaker som er begynt å bli «småslitne»
- Datovarer som: Q-Melk, egg, Q-creme fraiche, ost, evt. litt kylling/kjøtt/skinke
- Tørt brød
- Annet på ingredienslisten