Vil du lage noe raskt og godt som du kan ha med i lunsjboksen eller spise til middag? Har du diverse rester som bør brukes opp? Da lager du pai! 

Ingredienser

Paibunn:
75 g smør
100 g mel (gjerne både grovt og fint)
vann
Paifyll:
2-3 egg
1-2 dl Q-melk
Valgfritt fyll (grønnsaker, ost, kjøtt, belgfrukter)
Krydder

Fremgangsmåte

Lag paideigen ved å smuldre mel og smør sammen og tilsette vann til du 
får en jevn paikonsistens. Trykk deigen inn i små, smurte pai- eller muffinsformer. Om du ønsker å lage en stor pai kan du doble oppskriften. Pass på å få deigen godt oppover sidene i formen. Sett kaldt i kjøleskap mens du klargjør det andre. Kutt fyllet du skal bruke i biter. Skal du ha kjøtt i paien må du huske å steke det før du putter det i paien. Stek de oppskårede grønnsakene raskt i litt smør eller olje, evt. i kraften fra kjøttet. Visp sammen egg og Q-melk i en bolle og ha i krydder. Ta paibunnene ut av kjøleskapet. Fordel fyllet i formene og hell over egg- og melkeblandingen. Strø over ost om du har. Osten kan du også tilsette i selve fyllet. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.