Visste du at du kan lage skikkelig deilig pizza av rester? Bunnen kan du lage av både tortillalefser, potetlomper og tørt brød. Som topping er det kun fantasien som setter grenser!  

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Legg pizzabunnen på et stekebrett med bakepapir under. Smør over pizzasaus nesten helt ut til kantene. Fordel fyllet på bunnen, deretter ost. Du kan også ha osten på bunnen før du legger på fyllet. Lager du quesadilla legger du fyllet på halve lefsen og bretter den andre halvdelen over. Sett pizzaen i ovnen og stek i 5-10 minutter. Det er lurt holde et lite øye med stekingen gjennom døren. Pizzaen er ferdig på kort tid!

Tips til variasjoner og bruk av rester

Pizzabunn                                   

Bruk f. eks tortillalefser, lomper, tørt brød eller rydd i tørrvareskapet og lag din egen pizzabunn.

Pizzasaus    

Rød pizzasaus
Smør bunnen med en slags tomatsaus. Dette kan være tomatpuré, eller rester av salsa eller ketchup. Du kan også lage en saus av hermetiske eller småslitne tomater.

Hvit pizzasaus
Smør bunnen med en slags hvit saus. Dette kan være både Q-crème fraiche, kremost, Q-rømme som ikke ble brukt til dipp eller om du har hvit saus igjen fra fiskebollemiddagen!

Fyll

Topp pizzaen med det du har! Det kan være alle typer grønnsaker eller
f. eks rester av kokte poteter. Du kan også toppe pizzaen med belgfrukter, rester av kjøtt, sjømat eller egg!