Lapper smaker godt både som frokost, lunsj og kvelds, og er kjempegode i matpakken! Har du lapper til overs kan disse fint fryses ned. Lapper er superlurt å lage for å redde brune bananer og andre matrester, og smaker supergodt!

Ingredienser

4,5 dl mel/havregryn
1 ts bakepulver
3 egg
2,3 dl Q-melk
+ valgfrie rester (se tips!)
smør/margarin til steking

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen til en jevn røre. La røren stå og svelle litt før du begynner å steke lappene. Smelt litt smør/margarin i stekepannen. Ta to spiseskjeer med røre i pannen og rør ut til en liten lapp. Snu lappene når overflaten er stivnet.


Tips til variasjoner og bruk av rester

Søte restelapper     

- Mos 2-3 brune bananer i røren
- Ha i frukt og bær i biter
- Tilsett rester av søt Q-yoghurt
- Smaker godt med søte pålegg som syltetøy og brunost

Salte restelapper

- Kutt opp kjøtt, skinkepålegg, ost ol. og ha i røren
- Tilsett grønnsaksrester eller potetmos 
- Smaker godt med salte pålegg som ost og skinke
     

Alle typer restelapper

- Tilsett spinat for grønne pannekaker
- Tilsett raspede gulrøtter 
- Bytt ut deler av røren med Q-yoghurt/Q-rømme
- Bytt ut deler av røren med risgrøt/havregrøtrester
- Vær kreativ med tørrvarene i skapet!