Ingredienser

250 g Q Frokostyoghurt vanilje
1,5 dl Q-melk
50 g chiafrø
15 g honning (smak til)

2 porsjoner.

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i et glass med lokk og rist godt. Det er nemlig viktig at chiafrøene blander seg godt inn, og ikke blir liggende i klynger. Hell chiapuddingen i ønskede skåler eller glass og sett i kjøleskap i minst 4-5 timer, men gjerne over natten. Selv om chiapuddingen nå er rennende vil den stivne over natten da frøene absorberer opptil 12 ganger sin egen vekt når de bløtlegges i væske.

Topp chiapuddingen med friske bær, frukt og litt honning og nyt. Mmmmmm…

Tips:

I chiapuddingen kan du selvfølgelig bruke andre smaksvarianter for Q Frokostyoghurt eller annen type melk, som for eksempel mandelmelk eller kokosmelk. Det smaker også nydelig å blande inn bær- eller fruktpureer i puddingen. Topp gjerne chiapuddingen med smoothie eller fruktsaus. Synes du konsistensen på chiapuddingen er for uvant, kan du gjerne bytte ut 20 g chiafrø med 30 g havregryn, da får den en mer grøtaktig konsistens. Det kan være viktig å merke seg at peanøtt- og sesamallergikere kan reagere på chiafrø.
Oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne.