Gulrot- og søtpotetsuppe med Q® Drømmelett®, ristede kjerner og alfalfaspirer
Middels
En deilig suppe med gulrot og søtpotet som både varmer og metter!
Ingredienser
1
stkløk
2
feddhvitløk
½-1
stkrød chili
1
ssolje
500
ggulrot
200
gsøtpotet
10
dlkyllingkraft eller buljong
1
dlQ® Drømmelett®
Litt salt og pepper
1
dlQ® Drømmelett® (til topping)
2
dlristede gresskarkjerner eller ristede valnøtter
alfalfaspirer
Fremgangsmåte (4 porsjoner)
Skrell gulrøtter og søtpoteter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk og chili.
Ha oljen i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter finhakket hvitløk og chili. La det surre i et par minutter og tilsett deretter utblandet buljong eller (utblandet fond), gulrøtter og søtpoteter. La det koke i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og fine.
Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm, med Q® Drømmelett®, ristede kjerner/nøtter og alfalfaspirer. Server gjerne med grove rundstykker, knekkebrød eller brød til.
Q Drømmelett® Like god, bare bedre!