Denne enkle ostekaken er perfekt til å imponere med på 17. mai. Enkelt, men veldig godt!

Ingredienser

600 g Kremost naturell
1 pk Q Kremfløte
120 g Sukker
6 plater Gelatin
200 g Sibas havrekjeks
80 g Smeltet smør
50 g Sukker til bunn
Jordbærgelé Til toppen

Fremgangsmåte

  • Bland sammen kremost naturell i en kjøkkenmaskin.
  • Legg gelatin-platene i vann.
  • Stivpisk Q Kremfløte og 120 g sukker.
  • Ta ut gelatinplatene og sil forsiktig av vannet.
  • Smelt gelatin forsiktig.
  • Bland gelatinblandingen med kremfløten.
  • Bland sammen kremfløte/gelatinblandingen med osten.

Ostekakebunn

  • Til denne oppskriften på ostekake trenger du en rund kakeform på ca 24 cm i diameter.
  • Knus kjeks i en blender eller foodprocessor. Smelt smør og bland med kjeks og sukker til det blir en jevn masse. Smør kakeformen og trykk deigen ut, sett i kjøleskapet i 5 minutter.
  • Hell kakemiksen over i kakeformen og sett kjølig over natt.
  • Ha jordbærgelé på toppen

Topp gjerne kaken med friske bær!