Bananmüsli er en mild og god müsli som vil falle i smak hos alle i familien, liten som stor. Den passer perfekt som topping på Q Frokostyoghurt, smoothie, fruktsalat og is, for å få litt ekstra crunch. Den går raskt og lage og forsvinner fort, så lag gjerne dobbelt og husk å kjøpe nok Q Frokostyoghurt.

Ingredienser

150 g havregryn
80 g hakkede nøtter (mandel og valnøtter brukte vi)
35 g gresskarkjerner
35 g solsikkekjerner
1 klype salt
1 klype vaniljepulver
1 ts kanel
1 moden banan
2 ss solsikkeolje/kokosolje/rapsolje
2 ss honning/lønnesirup

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175˚C. 
Ta frem to boller. I den ene blander du sammen alle de tørre ingrediensene, og i den andre de våte ingrediensene. Bruk en stavmikser for å lage en jevn røre av banan, olje og honning, og bland det deretter godt inn i den tørre blandingen. Fordel müslimassen jevnt utover en bakepapirkledd stekeplate og sett den midt i ovnen. Müslien skal steke i omtrent 20 minutter, men rør litt 2-3 ganger underveis i stekeprosessen slik at den blir jevnt stekt. Når müslien har fått en jevn gylden farge er den ferdig. Følg godt med på tiden da den fort kan svi seg hvis den står for lenge. Ta brettet ut og la müslien avkjøle seg helt før du har den i en lufttett beholder.

Tips:

Desto mer moden bananen er jo, søtere blir müslien, så hvis du ikke liker at det smaker for søtt kan du sløyfe honning. Denne oppskriften er en god grunnoppskrift, men du kan selvsagt variere med ulike nøtter, frø og kjerner. Det er også spennende å prøve seg frem med ulike kryddere som ingefær, nellik og kardemomme. Du kan gjerne tilsette tørket frukt og bær, kokosflak eller mørk sjokolade etter at müslien er ferdig stekt for å få ulike smakskombinasjoner, her er det er kun fantasien som setter grenser for nye smaksopplevelsen.

Oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne.