Dette er muligens den eneste oppskriften du trenger på klassisk, hvit fiskesuppe. Den er laget på rene, gode råvarer, er mild på smak og har en deilig kremet konsistens. 

Ingredienser

280 g Lerøy-torsk, kuttet i terninger
280 g Lerøy-laks, kuttet i terninger
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl fiskekraft
3 dl Q helmelk
3 dl Q Crème Fraîche
0,5 ts salt
8 drag pepper
1 gulrot kuttes i tynne strimler
1 vårløk kuttes i tynne stimler
0,25 sellerirot kuttes i tynne strimler
1 bunt dill

Slik gjør du: 

1. Kutt opp torsk og laks i terninger. 

2. Smelt smør i en kasserolle og ha i hvetemel. Visp sammen mens du sper på med fiskekraft. Ha så i Q helmelk og Q Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. 

3. Kutt opp gulrot, vårløk og sellerirot i tynne skiver, og hakk opp fersk dill. Bruk gjerne en mandolin eller gulrotskreller for å få tynne nok skriver av selleriroten. 

4. Ha grønnsaker, dill, laks og torsk i suppen og la trekke i 5-6 minutter. 

5. Serveres rykende varm, gjerne med godt brød og smør.