Pizza bianca, eller hvit pizza som det heter på godt norsk, med Q Crème Fraiche er superenkel og knallgodt. 

Ingredienser

PIZZABUNN
500 g siktet hvetemel
0,5 pk tørrgjær
1 ts salt
2,5 dl lunkent vann
2 ss olje
PIZZASAUS
3 dl Q Crème Fraiche
1 ts sitronsaft
2-3 fedd hvitløk
smak til med salt og pepper
friske urter (for eksempel basilikum, persille og oregano)
200 g revet mozzarella
TOPPING
parmaskinke eller annen spekeskinke
ruccolasalat
revet parmesanost
ristede pinjekjerner

Slik gjør du 

  1. Start med bunnen: Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett vann og olivenolje. Spe på med mel eller vann dersom deigen virker løs eller tørr. Kna eller elt deigen i ca.10 minutter og sett til heving til den har fått dobbel størrelse. Del deigen i fire enheter og bruk hendene (eventuelt kjevle) til å bake ut fire pizzabunner.  
  2. Mens deigen hever lager du pizzasaus. Finhakk hvitløk og urter, og bland alle ingrediensene. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Fordel saus over deigen i et tynt lag, og en håndfull revet mozzarella. 
  3. Husk å sett på stekeovnen! Stek i i oppvarmet ovn på ca. 250 grader i cirka 7 minutter eller til pizzabunnen har en lett gyllen farge. Her kan det være lurt å følge med. 
  4. Så er det klart for fyll. Topp pizzaen med spekeskinke, revet parmesan, ruccula og ristede pinjekjerner. Nyt!