Rett og slett en knallgod kake, som alle liker. Lag denne når du skal unne deg noe ekstra digg. 

Ingredienser

BUNN
2 pk oreokjeks
100 g smør
OSTEKREM
300 g kremost naturell
150 g melis
3 plater gelatin
2 dl Q Kremfløte
1/2 pk knuste oreokjeks
SJOKOLADEMOUSSE
300 g mørk sjokolade
3 egg
100 g sukker
3 dl Q Kremfløte
1/2 pk oreokjeks
KREMBLANDING
2 dl Q Kremfløte
1 ss sukker
1/2 pk knuste oreokjeks

Slik gjør du: 

Kakebunn

  1. Kjør kjeks i en food-prosessor før du blander i smeltet smør. 
  2. Fordel og press blandingen utover en kakering på cirka 20 cm og sett i kjøleskap.

 

Ostekrem

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter før du klemmer vannet godt ut.
  2.  visp sammen romtemperert kremost og siktet melis til en jevn blanding. 
  3. Smelt gelatin forsiktig i vannbad og bland den inn i kremostmiksen. Pisk Q Kremfløte til en krem og vend forsiktig sammen i miksen. 
  4. Fordel osteblandingen utover kjeksbunnen. Ha oppå knust oreokjeks og sett tilbake i kjøleskapet i 20 minutter.

 

  Sjokolademousse

  1. Smelt sjokolade over et vannbad.
  2. Piske egg og sukker til eggedosis.
  3. Pisk Q Kremfløten. 
  4. Bland sammen smeltet sjokolade med eggedosis og vend inn pisket Q Kremfløte.
  5. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokolademoussen oppå ostekremen.
  6. Ha igjen på knust Oreokjek og sett kaldt i nye 20 minutter.

 

Q kremtopping

Pisk Q kremfløte med sukker, fordel pisket kremfløte utover kaken og ha til slutt oppå knuste Oreokjeks