Festkaken over alle festkaker! Sprø marengs, myk vaniljekrem og friske bær. Kan vi be om noe mer?
Ingredienser
MARENGSBUNN
6
eggehviter
200
gsukker
1
tsmaizena
1
tshvitvinseddik
VANILJEKREM
6
eggeplommer
100
gsukker
1
ssmaizena
30
ghvetemel
4
dlQ Kremfløte
2
dlH-melk
1
vaniljestang
Slik gjør du
Marengsbunn
Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over og undervarme.
Skill eggehvite og eggegule. Tilsett sukker, maizena og hvitvinseddik i eggehviten og miks i kjøkkenmaskin i 5 minutter til blandingen blir stiv. Husk å spare på eggegulene til vaniljekremen!
Finn frem et stekebrett og et bakepapir. Tegn en sirkel på bakepapiret, ca. 25. cm i diameter og legg marengsen oppå.
Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen. Bunnen skal bli sprø på utsiden og seig på innsiden.
Vaniljekrem
Ha melk, 2,5 dl fløte, sukker og frøene fra en delt vaniljestang i en kasserolle. Gi det et lett oppkok før du tar blandingen av varmen.
Pisk lett sammen eggeplommer, sukker, hvetemel og maizenna i en bolle. Spe forsiktig inn en liten del (ca. 1 dl) av den varme melkeblandingen.
Hell så eggeblandingen over i kasserollen med resten av melkeblandingen. Varm opp under omrøring til blandingen begynner å tykne, pass på at det ikke skiller seg. Når blandingen har fått en tykk konsistens trekker du den av varmen og avkjøler.
Vend inn 1 dl pisket Q kremfløte i den avkjølte vaniljekremen.
Ha vaniljekremen på toppen av marengsen og pynt med masse friske bær.