Festkaken over alle festkaker! Sprø marengs, myk vaniljekrem og friske bær. Kan vi be om noe mer? 

Ingredienser

MARENGSBUNN
6 eggehviter
200 g sukker
1 ts maizena
1 ts hvitvinseddik
VANILJEKREM
6 eggeplommer
100 g sukker
1 ss maizena
30 g hvetemel
4 dl Q Kremfløte
2 dl H-melk
1 vaniljestang

Slik gjør du

Marengsbunn 

  1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over og undervarme. 
  2. Skill eggehvite og eggegule. Tilsett sukker, maizena og hvitvinseddik i eggehviten og miks i kjøkkenmaskin i 5 minutter til blandingen blir stiv. Husk å spare på eggegulene til vaniljekremen!  
  3. Finn frem et stekebrett og et bakepapir. Tegn en sirkel på bakepapiret, ca. 25. cm i diameter og legg marengsen oppå. 
  4. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen. Bunnen skal bli sprø på utsiden og seig på innsiden. 

Vaniljekrem 

  1. Ha melk, 2,5 dl fløte, sukker og frøene fra en delt vaniljestang i en kasserolle. Gi det et lett oppkok før du tar blandingen av varmen. 
  2. Pisk lett sammen eggeplommer, sukker, hvetemel og maizenna i en bolle. Spe forsiktig inn en liten del (ca. 1 dl) av den varme melkeblandingen. 
  3. Hell så eggeblandingen over i kasserollen med resten av melkeblandingen. Varm opp under omrøring til blandingen begynner å tykne, pass på at det ikke skiller seg. Når blandingen har fått en tykk konsistens trekker du den av varmen og avkjøler. 
  4. Vend inn 1 dl pisket Q kremfløte i den avkjølte vaniljekremen. 
  5. Ha vaniljekremen på toppen av marengsen og pynt med masse friske bær.