Foto og oppskrift: Ida Bergsløkken

Ingredienser

1 dl grøtris
1/2 ts salt
1,5 dl kokosmelk
6 dl vann
1 knivspiss kardemomme
1 sitron
2 beger Skyr® Luftig Mango
Topping Mango, kokosflak og mynte.

Prøv denne smakfulle og sunnere vrien på den tradisjonelle riskremen. Vi lover at du ikke vil angre! 

På grunn av det høye proteininnholdet i Skyr® Luftig og en dose karbohydrater i grøtrisen, er dette faktisk et perfekt restitusjonsmåltid etter en hard treningsøkt - men også supergodt som en vanlig dessert. 
 

Tips: Lag gjerne risgrøten dagen i forveien, så er det lett å mikse alt sammen på 1-2-3.

Slik gjør du: 

  1.  Ha ris, salt, 3 dl av vannet i tillegg til kokosmelken i en kjele og kok opp. Spe på med resten av væsken når det begynner å tykne (ca. 10-15 minutter inn). La  blandingen stå og småputre på svak varme i 30 minutter. 
  2.  Ta kjelen av platen og tilsett skall fra en hel sitron, og saft fra 1/4 av sitronen. Ha på lokk og la blandingen stå og trekke i 20-30 min.
  3.  Avkjøl risgrøten. Selve grøten kan virke litt tykk, men du skal blande inn Skyr® Luftig, så det blir bra tilslutt.
  4.  Når grøtblandingen er avkjølt vender du forsiktig inn to bokser Skyr® Luftig Mango. Rører lett til du har fått en jevn riskrem.
  5.  Fordel riskremen i 3 skåler og topp med finhakket mango, ristede kokosflak og litt fersk, finhakket mynte til pynt.

 

Håper du liker den!