Gå til hovedinnhold
Bakt ostekake med lime

Bakt ostekake med lime

180 minutter

Prøv denne oppskriften på bakt ostekake fra Konditorlandslaget. Stekingen gir denne friske, gode kaken en ekstra fyldig smak og konsistens.

0 stemme

(0 kommentar)

(12 porsjoner)

BUNN

150 g kjeks (Digestive eller Bixit)

30 g smør

50 g sukker

FYLL

500 g kremost

160 g sukker

4 stk egg

3 dl Q® Kremfløte

16 g hvetemel

2 stk lime

Fremgangsmåte

Kjeksbunn

  1. Kjør alt i en hurtighakker til kjeksen er knust og smøret er godt blandet inn med resten.
  2. Gjør klar en springform (24 cm) med bakepapir i bunn og langs kanten av formen. Bruk gjerne smør eller formfett på springformen for at bakepapiret skal holde seg langs kanten i formen.
  3. Ha kjeksmassen i formen og press ned. Bruk en skje eller et glass for å presse ned bunnen jevnt.
  4. Stek bunnen i ca. 5 minutter på 190 grader. Avkjøl litt mens du lager fyllet.

Fyll

  1. Kremost og sukker røres godt sammen. Bruk gjerne stavmikser til dette.
  2. Rør inn ett og ett egg, og bland godt.
  3. Ha i Q® Kremfløte og rør.
  4. Vend inn hvetemel forsiktig.
  5. Rasp skallet av lime og press ut saften av begge. Vend forsiktig inn i røren.
  6. Hell massen over kjeksbunnen og sett i ovnen på 190 grader. Stek i ca. 20 min. Den skal være litt bløt i midten, for den setter seg når den avkjøler seg.
  7. Når den er ferdig stekt, skru av ovnen og la den stå videre i ovnen med døra litt åpen til den er mer avkjølt (ca.15 min).
  8. Sett kaken i kjøleskapet noen timer eller til dagen etter. Når den er helt avkjølt og kald, kan den kuttes i stykker.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt