
Bakt ostekake med lime
Prøv denne oppskriften på bakt ostekake fra Konditorlandslaget. Stekingen gir denne friske, gode kaken en ekstra fyldig smak og konsistens.
(12 porsjoner)
Fremgangsmåte
Kjeksbunn
- Kjør alt i en hurtighakker til kjeksen er knust og smøret er godt blandet inn med resten.
- Gjør klar en springform (24 cm) med bakepapir i bunn og langs kanten av formen. Bruk gjerne smør eller formfett på springformen for at bakepapiret skal holde seg langs kanten i formen.
- Ha kjeksmassen i formen og press ned. Bruk en skje eller et glass for å presse ned bunnen jevnt.
- Stek bunnen i ca. 5 minutter på 190 grader. Avkjøl litt mens du lager fyllet.
Fyll
- Kremost og sukker røres godt sammen. Bruk gjerne stavmikser til dette.
- Rør inn ett og ett egg, og bland godt.
- Ha i Q® Kremfløte og rør.
- Vend inn hvetemel forsiktig.
- Rasp skallet av lime og press ut saften av begge. Vend forsiktig inn i røren.
- Hell massen over kjeksbunnen og sett i ovnen på 190 grader. Stek i ca. 20 min. Den skal være litt bløt i midten, for den setter seg når den avkjøler seg.
- Når den er ferdig stekt, skru av ovnen og la den stå videre i ovnen med døra litt åpen til den er mer avkjølt (ca.15 min).
- Sett kaken i kjøleskapet noen timer eller til dagen etter. Når den er helt avkjølt og kald, kan den kuttes i stykker.
(0 kommentar)