
Sprø kakemenn
Klassikeren som aldri går av moten. Sprø kakemenn som alle liker.
(4 porsjoner)
- Bland sammen kefir, sukker og hornsalt i en bolle med en slikkepott eller tresleiv.
- Tilsett ca halve mengden av melet og rør lett sammen. Tilsett så resten av melet.
- Når deigen blir vanskelig og røre sammen med slikkepott/sleiv, så kna den sammen med hendene. Den skal ikke bli knadd lenge, kun til det ikke er mer løst mel igjen. Den vil være delvis klissete etter den er ferdigknadd, men slik skal den være.
- Pakk den deretter inn i plast og sett i kjøleskapet til dagen etter.
- Kjevle til ca 2-3mm eller ønsket tykkelse.
- Stikk ut med utstikker/pepperkakeform, og legg på en bakeplate med bakepapir.
- Stek på over og undervarme, 200c i ca 6-10 min, til lett gylden på kantene.
Del deigen opp i emner når du skal kjevle ut. Start med et emne, og behold resten i kjøleskapet. Det er lettere å kjevle en kald deig.
Kan også anbefale å dyppe utstikker/pepperkakeform i mel før en stikker ut, da unngår man at den henger fast i formen.
Kan også anbefale å dyppe utstikker/pepperkakeform i mel før en stikker ut, da unngår man at den henger fast i formen.



(0 kommentar)