Gå til hovedinnhold
Q_Flote_oppskriftsbilder_KVI_20886_Foto_Martin_Lavik_Nygaard (1)

Vanilje Panna Cotta

180 minutter

Konditorlandslagets vri på silkemyk panna cotta med søte, syrlige bringebær.

0 stemme

(0 kommentar)

(2-4 porsjon)

PANNA COTTA

2,5 pl gelatin

2,5 dl Q® Kremfløte

1 dl Q® H-melk

50 g sukker

1/3 stk vaniljestang

BRINGEBÆRCOULIS

250 g frosne bringebær

90 g sukker

1 dl vann

Fremgangsmåte

Panna Cotta

  1. Legg gelatin i kaldt vann.

  2. Ha kremfløte, melk, sukker og vanilje i en kjele. Kok opp under omrøring og trekk bort fra platen.

  3. Klem ut vannet av gelatinen og ha gelatinplatene i fløteblandingen. Rør godt.

  4. Avkjøles helt og la den gjerne stivne litt før du har over i former/glass. Pass på å ikke la den stivne så mye at du ikke får det pent i glassene. Sett kaldt et par timer.

Tips: Når panna cottaen får stivne litt før du heller den over i former/glass blir vaniljefrøene jevnt fordelt, og synker ikke ned i bunnen. 

Bringebærcoulis

  1. Ha alt i en kjele. La bær og sukker smelte på lav varme. Kok deretter alt opp.
  2. La det koke i 2-3 min.
  3. Sil av og avkjøl helt.
  4. Hell et tynt lag over panna cottaen og server. Kan fryses.

Tips: Bringebærene kan godt byttes ut med andre bær om ønskelig.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt