.jpg)
Vanilje Panna Cotta
Konditorlandslagets vri på silkemyk panna cotta med søte, syrlige bringebær.
(2-4 porsjon)
Fremgangsmåte
Panna Cotta
-
Legg gelatin i kaldt vann.
-
Ha kremfløte, melk, sukker og vanilje i en kjele. Kok opp under omrøring og trekk bort fra platen.
-
Klem ut vannet av gelatinen og ha gelatinplatene i fløteblandingen. Rør godt.
-
Avkjøles helt og la den gjerne stivne litt før du har over i former/glass. Pass på å ikke la den stivne så mye at du ikke får det pent i glassene. Sett kaldt et par timer.
Tips: Når panna cottaen får stivne litt før du heller den over i former/glass blir vaniljefrøene jevnt fordelt, og synker ikke ned i bunnen.
Bringebærcoulis
- Ha alt i en kjele. La bær og sukker smelte på lav varme. Kok deretter alt opp.
- La det koke i 2-3 min.
- Sil av og avkjøl helt.
- Hell et tynt lag over panna cottaen og server. Kan fryses.
Tips: Bringebærene kan godt byttes ut med andre bær om ønskelig.
(0 kommentar)