Sukkerkampen er allerede godt i gang! I 2016 brukte Q-meieriene 40 tonn mindre sukker. Målet for 2017 er ytterligere å redusere sukkermengden med totalt, hele 80 tonn. Et av virkemidlene er å gjøre seg nytte av det naturlige melkesukkeret. Ved nedbryting av melkesukkeret, laktosereduksjon, fremkommer en naturlig søtsmak, og vi trenger mindre tilsatt sukker. I tillegg gjør det produktene mer brukervennlig også for dem som tåler mindre laktose.

For å nå målene har vi i tillegg fokus på følgende:  

  • Smak er nr 1 - sukkerreduksjon skal ikke gå på bekostning av smak.
  • Valgmulighet – du skal kunne velge mellom produkter både med og uten tilsatt sukker. 
  • Søtstoff – kun godkjente søtstoff benyttes. Utvelgelse og sammensetning av søtstoff blir nøye vurdert. Her er noen av de vi bruker; aspartam/acesulfam K, sukralose og stevia. Målet er alltid å bruke så lave nivå som mulig. 
  • Naturlig søtsmak – for å tilsette mindre hvitt sukker, brukes mer frukt, bær og bærkonsentrat. 

Laktoseintoleranse og melkeallergi

Du har sikkert hørt snakk om laktose og laktoseintoleranse og du har kanskje fått med deg at vi i Q tidligere i år lanserte en laktosefri sjokolademelk, UltiMoo. Q Frokostyoghurt og Q Gresk Yoghurt ble alle lansert som laktosereduserte og fra høsten 2016 er alle Skyr® laktoseredusert!

Laktoseinnholdet i Q-produkter

Mange etterspør laktosereduserte produkter fra Q-Meieriene. Vi lytter til forbruker og nytt fra høsten 2016 er at alle Skyr® nå også er laktosereduserte! Lurer du på hva laktoseinnholdet er i Q sine produkter så se under.

Visste du at hjernen har behov for sukker?

Søtsmak er vår første og sterkeste smakspreferanse og er tilstede helt fra spedbarnsalder. Dette handler i første rekke om næringsvett og overlevelse.   

Still Ane et spørsmål om ernæring

Spørsmål og svar