Disse rawkakebitene med Skyr® luftig fyll er en perfekt sunn snack/kake du kan servere når du får besøk eller ta en bit av etter en tøff treningsøkt. Smaker syrlig og friskt.

Bilde og oppskrift av Ida Bergsløkken.

Gir 16 biter
Tid: 10 min prepp + min 2 timer til frysing/nedkjøling

Ingredienser

Nøttebunn
90 g kokos
90 g cashewnøtter uten salt
200 g dadler uten stein
½ liten ts havsalt
revet skallet av ½ økositron
½ ts ingefærpulver

Fyll
2 bokser Skyr® luftig med Sitronsmak
100 g bløtlagte cashewnøtter (bløtlegg dem natten over i kaldt vann)
4 ss maple syrup
2 ss sitronsaft
3 ss kokosolje (nøytral)
revet skallet av 1 økositron
Fremgangsmåte:

Nøttebunn
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør i 2-3 minutter til det har blitt en seig og ganske jevnt masse. 
Kle en form på 12x18 cm (eller tilsvarende - ta det du har) med bakepapir og trykk nøttebunnen godt på plass med en skje eller hendene. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll
Hell av vannet på de bløtlagde cashewnøttene og ha disse med de andre ingrediensene over i en blender og kjør det til en glatt røre (oppmot 2-3 minutter).
Ta nøttebunnen ut av kjøleskapet og hell fyllet over. 
Settes i fryseren i minst 2 timer.
Ta opp 20 minutter før servering og kutt i passe store biter. Frys de bitene du ikke skal spise så raskt som mulig.

Bilder til saken: