Gir 16 biter
Tid: 10 min prepp + min 2 timer til frysing/nedkjøling
Ingredienser
Nøttebunn
90 g kokos
90 g cashewnøtter uten salt
200 g dadler uten stein
½ liten ts havsalt
revet skallet av ½ økositron
½ ts ingefærpulver
Fyll
2 bokser Skyr® luftig med Sitronsmak
100 g bløtlagte cashewnøtter (bløtlegg dem natten over i kaldt vann)
4 ss maple syrup
2 ss sitronsaft
3 ss kokosolje (nøytral)
revet skallet av 1 økositron
Fremgangsmåte:
Nøttebunn
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør i 2-3 minutter til det har blitt en seig og ganske jevnt masse.
Kle en form på 12x18 cm (eller tilsvarende - ta det du har) med bakepapir og trykk nøttebunnen godt på plass med en skje eller hendene. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Fyll
Hell av vannet på de bløtlagde cashewnøttene og ha disse med de andre ingrediensene over i en blender og kjør det til en glatt røre (oppmot 2-3 minutter).
Ta nøttebunnen ut av kjøleskapet og hell fyllet over.
Settes i fryseren i minst 2 timer.
Ta opp 20 minutter før servering og kutt i passe store biter. Frys de bitene du ikke skal spise så raskt som mulig.