Store bursdagsfester blir avlyst, men det er fortsatt mye vi kan gjøre for å glede andre - selv om vi må holde avstand.

Her får du 10 enkle tips for å glede et bursdagsbarn i en annerledes tid. Hurra! 

 

1: Send et personlig kort i posten

Noe så enkelt som et bursdagskort i postkassen kan gjøre hele forskjellen for bursdagsbarnet. Ta deg tid til å skrive noen hyggelige ord og bruk kreativiteten. Legg ved et morsomt bilde, et minne, spray litt parfyme på – og send i vei!

2: Si det med kake

Om det er én ting bursdagsbarnet setter pris på, må det være å få levert en bursdagskake. Ingenting sier «Gratulerer med dagen» som en kremkake med lys og strøssel på. Den rene og friske smaken av kremfløte fra Q er utrolig god i kaker, og Dr.Oetker har mye forskjellig kakedekor og bakevarer

3: Finn frem krittet

Skriv og tegn hyggelige bursdagshilsener på asfalten i kritt. Gjerne i alle regnbuens farger! 

4: Arranger en online overraskelsesfest  

Samle sammen familie og venner til en online overraskelsesfest for bursdagsbarnet. Lag en quiz, kjøp inn partyhatter og ballonger. Det vil garantert bli et minne for livet!

5: Ta opp telefonen og ring

Selv om vi ikke kan ta på hverandre, kan vi heldigvis ta opp telefonen og ringe til hverandre. I en tid der de aller fleste bursdagsgratulasjonene skjer digitalt er det desto hyggeligere med en samtale over telefon. 

6: Lag en miniparade  

Finn frem papp og tusj, og snekre sammen et stort hjemmelaget skilt. Still deg utenfor huset eller leiligheten til bursdagsbarnet og veiv med skilt, sang og store glis. Om man er flere som vil gi bursdagsbarnet en oppmerksomhet kan man møte opp i hver sine biler. Bruk gjerne bilfløyten for å lage ekstra liv og røre!

7: Inviter til skattejakt

Når man ikke fysisk kan levere en bursdagsgave og få en klem, hvorfor ikke lage en gøy skattejakt i hagen eller i parken? Skjul en eller flere bursdagsgaver på et folketomt sted, og send et skattekart på mobilen. Moro for både store og små!

8: Organiser et minneverdig møte

Har bursdagsbarnet et idol, eller er stor fan av en spesiell karakter? Da er det gøy å spille inn en personlig hilsen i et kostyme. Tenk å få en bursdagshilsen av selveste Spider-man eller av snødronningen Elsa!

9: Klipp sammen en video-melding

Få familie og venner til å spille inn sine egne videohilsener til bursdagsbarnet. Be de fortelle morsomme historier, dele hyggelige opplevelser og gi gøye komplimenter. Sett sammen alle klippene til én stor video, og vipps så har man verdens beste bursdagsgave som bare fortsetter å gi og gi.

10: Planlegg for når dere kan møtes igjen

Det er mye gøy man kan gjøre for andre, selv om man ikke kan treffes som vanlig. Likevel er det alltid kjekt å ha noe å glede seg til. Lag en liste og planlegg hva dere skal gjøre når dere kan møtes igjen.

Det skal ikke alltid så mye til. 

Bilder til saken: