Det er mange gode grunner til å velge Q. I tillegg til mer mangfold og valgfrihet vil vi sammen med Gjør en forskjell bidra til både en mental og ernæringsmessig boost. 

Når du setter deg rundt bordet alene eller sammen med andre for å nyte et glass melk er det ikke bare kroppen som kan få påfyll. Du kan også bruke den stille stunden til å gjøre noen mentale øvelser for å trene opp takknemlighetsmuskelen din.

— Vi i Q-Meieriene er opptatt av deg som forbruker og hos oss er det du som er sjefen! Det er forbrukerne som er drivkraften vår og derfor lytter vi alltid til gode innspill på hvordan vi kan bruke melkekartongen til å gi enda større mening. Melken er proppfull av naturlige vitaminer og mineraler som kroppen trenger og når ideen om å bruke kartongen til å også være en mental vitamininnsprøytning var vi i Q selvfølgelig med på det, forteller en engasjert Q-sjef, Kristine Aasheim.

Visste du at når du velger Q-melk og andre Q-produkter, bidrar du til å gjøre hverdagen bedre for andre?

Kavlifondet er stiftelsen som eier både Q-Meieriene og Kavli, og som i over 60 år har delt ut hele overskuddet til gode formål. Overskuddet gir vi blant annet til ildsjeler og organisasjoner som jobber med blant annet inkludering, mestring og god psykisk helse hos barn og unge, og bedre løsninger for klima og miljø. 

«Guttas campus» hjelper gutter å styrke seg faglig og sosialt slik at de kan fullføre videregående skole. 
«Jungeltelegraf1» er en engasjerende podkast av og for ungdom, som tar opp personlige og samdunnsaktuelle tema. 
«Matsentralene» deler ut overskuddsmat fra matbransjen gratis til 550 organisasjoner som hjelper dem som trenger det mest. 

Bidrar til mental trening
Sammen med «Gjør en forskjell» har Q-Meieriene valgt å bruke vinterkartongene til å engasjere rundt mental trening. 
Vi i Q ønsker å bidra til den gode samtalen rundt frokostbordet og i lunsjen. Denne gangen er det fokus på takknemlighet. Selskapet «Gjør en forskjell» minner oss om kraften som ligger i nettopp det å føle takknemlighet

— Gjør en forskjell er et lite selskap med store ambisjoner om å bidra til å gi mennesker mer livsglede og handlekraft.  
I over 10 år har vi levert inspirerende kurs, foredrag, og undervisning med kunnskap om hva som skaper god psykisk helse, og hvordan vi enkelt kan trene på dette i hverdagen, sier daglig leder i Gjør en forskjell Espen Simonsen. Vår ekspertise er å hjelpe mennesker til å etablere hverdagsvaner som gir mer robusthet, smilepuls, og overskudd. En av våre viktigste mentale vitaminer er nettopp takknemlighet, og derfor etablerte vi "Hele Landets Takknemlighetsdagbok" i 2019. Dette er et gratis digitalt verktøy som enkelt fremmer takknemlighet og samler inspirerende innhold. Her finnes nå over 15.000 takknemligheter. Vi er nå stolte av å ha fått utarbeide takknemlighetstreningen på Q-Meierienes vinterkartonger - oppgaver som vil sørge for varme og gode samtaler om ting som virkelig betyr noe, i den kalde tiden vi er inne i, avslutter han. 

— På samme måte som du drikker melk hver dag for å tilføre hode og kropp næringsstoffer og vitaminer, så er det også viktig å tilføre deg selv «mentale vitaminer» hver dag, sier Q-sjef Kristine Aasheim

Hun legger til at vi alle iblant trenger en påminnelse om at det er minst like viktig å ta vare på din psykiske helse, som din fysiske helse. I samarbeid med «Gjør en forskjell AS» sprer vi takknemlighets-budskapet og mentale øvelser på melkekartonger. 

Mentale vitaminer kan bidra til at DU får en bedre hverdag og små grep kan ha stor effekt på vår følelse av tilfredshet og takknemlighet. 
— Prøv gjerne flere av oppgavene på kartongen, så tilfører du deg selv og de rundt deg en «boost» av mentale vitaminer – i tillegg til alt det gode du får i deg gjennom å drikke Q-melk, sier Aasheim. 

Det finnes alltid bedre måter …..

I følge Gjør en forskjell vil det å praktisere takknemlighet daglig gjøre nærmest litt magi for din mentale og fysiske helse, og ikke minst gi deg en stor helsegevinst. 

— Å praktisere takknemlighet i hverdagen er en enkel, men kraftfull handling som kan forvandle ditt syn på livet. Det handler om å anerkjenne og sette pris på de små gledene og menneskene rundt oss. Dette skaper en positiv spiral, hvor takknemlighet nærer mer glede og tilfredshet. Det styrker våre relasjoner og bidrar til å bygge et sterkere, mer støttende samfunn. Ved å øve på takknemlighet, kan vi forbedre vår mentale og fysiske helse, øke vår empati og redusere negativitet, sier Espen Simonsen. Start i dag – finn noe å være takknemlig for, og se hvordan det beriker ditt liv!

Tenk hvis daglige rutiner for takknemlighet var noe vi lærte allerede som barn, på lik linje med det å drikke melk? Det hadde vært en enkel og god forebygging – og gitt god «hjerneføde»!
Det er heldigvis aldri for sent å komme i gang! Hvis du og dine ser verdien av å trene på takknemlighet, oppfordrer vi dere til å snu kartongen – og ta en runde rundt bordet med de gode spørsmålene om takknemlighet. Så enkelt, så vanskelig, men  SÅ viktig!

—I Q vet vi at det alltid finnes bedre måter å gjøre tingene på, både når det gjelder melk og samfunn. Tusen takk til alle Q-fans som utfordrer oss til å bli bedre, og vit at du gjør en forskjell ved å velge Q-melk, avslutter Aasheim og påminner om at dagen blir aller best hvis du gir næring til både kropp og sjel!
 

Bilder til saken: