Sommer er høysesong for agurknytt og lettvinte sommerretter. Vi har prøvd oss på noen sommeroppskrifter med Skyr®.

Dagbladet hadde nylig en test av ferdige varianter av Tzatziki. Deres forslag var å lage en hjemmelaget variant. Vi fikk produktsjefen vår Cedric til å lage en variant med nykommeren Skyr® Naturell.

Skyr® Tzatziki

Du trenger:

1/2 beger Skyr® naturell

1/2 agurk skjæres i tynne strimer

2 hvitløksbåter

Fremgangsmåte:

Klem vannet ut av agurkstrimlene med et rent kjøkkenhåndkle. Finhakk hvitløken, bland alle ingrediensene og la stå i kjøleskap en time før servering. Perfekt til grillsesongen, som dip, eller til ferskt og varmt brød.

Miks og triks

Vi har fått flere forbrukerhenvendelser på at man ønsker flere nye smaksvarianter av Skyr®. Her får du tips til hvordan du kan mikse dine egne smaksvarianter.

Klin kokos

I idégalleriet til Min Q-Idé har Ingunn har fått over 170 stemmer på sin idé om at vi skal lansere en Skyr® med kokossmak. Men visste du at du kan lage dette enkelt selv? Slik gjør du det:

5 ss Skyr® naturell

3 ss kokosmelk

½ -1 ts kokos

½-1 ts sukker (evt sukrin) (søtning gjøres etter ønske)

Vi har prøvd oss med to andre varianter også. Hva sier du til Skyr® med lakrissmak eller kaffesmak?

Skyr® lakris:

6 ss Skyr® naturell

½-1 ts lakrissaus (smak til etter ønske)

Skyr® kaffe:

Skyr® naturell

Tilsett for eksempel Nescaffe cappucino-pulver etter ønske.
Har du noen andre tips til nye smaker? Del dem gjerne på Instagram skyr_norge eller #skyrøyeblikk

Bilder til saken: