Det mener i hvert fall Q-forbrukerne. Mattilsynet har bestemt at betegnelsen «ekstra lett melk» ikke lenger kan brukes på melk med 0,5% fett. Melken i den karakteristiske grønne kartongen får ikke lenger ha ordet «ekstra» i navnet da dette ifølge Mattilsynet er villedende for forbrukere. 

Q-Meieriene hadde mandag kveld sitt månedlige nettmøte med Q-forbrukerne og spurte hva de mener den «grønne melken» nå bør hete.

På bildet øverst ser du en screenshot fra nettmøtevideo der melkesjefen Bjarte spør hva Ekstra lett melk nå skal hete.

Engasjerte Q-forbrukere

-Mange meldte tilbake at de syntes dette bare var tull og noen kalte det til og med en storm i et melkeglass, sier Q-sjefen Bent Myrdahl. Vi synes det er positivt at mattilsynet tenker på forbrukerne, noe vi gjør hver eneste dag. Derfor tenkte vi at vi burde spørre de som faktisk kjøper melken, sier Q-sjefen.

Se video fra nettmøte her

Flere hundre engasjerte seg i debatten og mange forstod ikke hvorfor dette må endres. Andre meldte tilbake at man bør lytte til fagekspertisen og at det helt sikkert er en god grunn for hvorfor endringen er bestemt. En forbruker skrev inn at det var bra at offentlige organ slo ned på betegnelser som ifølge innsender var laget for å øke salget.

RichText template tag factbox is not configured

Fargen avgjør

«Så lenge den grønne fargen beholdes så spiller det ingen rolle hva den heter» var det mange som skrev. -Fargen er kommet for å bli. Hadde Manchester United eller Liverpool endret draktfarge fra rød til blå over sommeren hadde nok folk blitt forvirret, sier Q-sjefen.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

En forbruker foreslo «behold fargen og merk med fettprosent i stedet for lettmelk» og fikk støtte fra veldig mange, også Q-sjefen.

-Det er helt klart den enkleste måten å gjøre det på og vi ser at mange forbrukere synes dette er enkelt å forholde seg til, sier Myrdahl.

Bilder til saken: