Q-Meierienes ansatte har gleden av å gi en førjulsgave til i alt seks gode formål. Hele 1,5 millioner kroner fordeles til organisasjoner og andre som Q-Meierienes ansatte mener fortjener en ekstra påskjønnelse for sin innsats i å hjelpe andre.

Meieriet i Gausdal har i år stemt frem Treffpunkt Lillehammer og Ung Kreft. De mottar ansattgaven på meieriet onsdag 14. desember kl. 14. Presse er invitert!

Til barn og unge

Tiltaket Treffpunkt er Kreftforeningens gratis tilbud for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. Det var produksjonsarbeider Ola Svensrud i Q-Meieriene Gausdal som nominerte Treffpunkt og de tildeles 200 000 kroner.

Ung Kreft mottar 300 000 kroner etter å ha blitt nominert av Solveig Alvestad fra Q-laboratoriet i Gausdal. Organisasjonen er drevet på frivillig basis av unge som selv har opplevd kreftsykdom.

Noe av det fineste vi gjør

Det lille utfordrermeieriet er eid av den allmennyttige stiftelsen Kavlifondet. Hvert år går overskuddet i Q-Meieriene og Kavli til formål innen forskning, kultur og humanitært arbeid. I fjor ble nærmere 60 millioner kroner overført fondet. I tillegg har også de ansatte i Q-Meieriene altså en ansattdel som de de kan dele ut til et formål de brenner for.

- Vi står opp hver morgen for å skape verdier til gode formål og det gjør vår arbeidsplass unik. En stor takk til alle ansatte som har engasjert seg, både de som har nominert, og alle som har stemt. Dette er noe av det fineste vi gjør i løpet av året, sier HR-direktør i Q-Meieriene Birthe Drageset som samtidig gratulerer de flotte organisasjonene Q får gleden av å hjelpe i videre arbeid.

De verdige vinnerne er nominert av de ansatte og deretter stemt frem på hvert meieri. At hele seks organisasjoner får støtte fra Q-gjengen gjør at man får mest mulig ut av hver krone fra Kavlifondet

I år er det disses om er stemt frem av de ansatte:

 • Stine Sofies Stiftelse - nominert av Tone (Bergen) og Åse Marit (Agder) – kr 400 000,-
 • Ung Kreft – nominert av Solveig (Gausdal) – kr 300 000,-
 • Sykehusbarn Rogaland – nominert av Ola (Jæren) - kr 300 000,-
 • No Limitation – nominert av Ingrid (Jæren), Karl (Jæren) og Lars (Jæren) - kr 200 000,-
 • Treffpunkt Lillehammer – nominert av Ola (Gausdal) - kr 200 000,-
 • Sykehusklovnene Bergen – nominert av Per Magne (Bergen) kr 100 000,-
   

Representanter fra de ulike organisasjonene vil komme på besøk til oss for å motta sin gavesjekk fra den som nominerte, samt fortelle om sitt arbeid:

 • 14.12. på Gausdal: Treffpunkt Lillehammer og Ung Kreft
 • 20.12. på Jæren: No Limitation og Sykehusbarn Rogaland
 • 22.12. i Bergen: Stine Sofies Stiftelse og Sykehusklovnene Bergen
Bilder til saken: