Det nærmer seg jul og noe av det viktigste for mange er maten. Det er enkelte retter vi bare MÅ ha for at det offisielt har vært jul. Man kan krangle i timesvis om hva som er den beste julematen. Pinnekjøtt, ribbe eller kanskje torsk? Lutefisk? Norge er delt. Men en ting er vi enige om. Julegrøt må vi ha! 

Oppskrifter og tips har gått gjennom generasjoner og ingen grøt slår mamma eller bestefars, kan man høre. Men hvis du er usikker på hvordan du skal lage en skikkelig julegrøt så gir vi deg tipsene her.

Bruk den ekte og naturlige helmelken fra Q :)

I dag har vi laget vår egen julegrøt. Vi prøvde en med risgryn og en uten. Resultatet førte til ellevill julestemning på Q-kontoret. Prøv selv!

Q julegrøt med melk og mel

-Vi var ikke så mange som hadde tenkt på å blande inn hvetemel i julegrøten, men det funket jo som bare det, sier produktsjef Bjarte. Oppskriften er meget enkel og resultatet vil nok overraske mange. Les hele oppskriften her.

Q risengrynsgrøt med melk og fløte

Vi skippet mandelen for vi er ekstremt nøye på at ingen nøtter skal inn på meieriene våre. Nøtteallergi tuller man ikke med. Men grøten var like god. Klassisk julegrøt med smørøye, sukker og kanel. Nå er det virkelig blitt førjulstid! Les hele oppskriften her.

Se alle Q-oppskriftene

Bilder til saken: