Q-Meieriene har de siste dagene konkurrert med noen av sine nyeste produkter under Food Tech 2016 i Herning i Danmark. Det endte med medaljedryss til Q!

1.800 næringsmidler, hovedsakelig meieriprodukter, har sloss om vinne medaljer i International Food Contest. Produkutviklingssjef Annette Waage Jung (bildet) fra Q forteller at 150 dommere har vært i sving for å kåre vinnerne.

Syv medaljer med hjem i kofferten

Waage Jung kom til start i International Food Contest med hele 9 Skyr®- og yoghurtvarianter fra Q-Meieriene. Hun sier stolt at hun kommer hjem med hele syv medaljer i kofferten; 3 stk gullmedaljer, 3 stk sølvmedaljer og 1 stk bronsemedalje.

Qs produktutviklingsjef kan rapportere at det ble gull til Skyr® appelsin/mango, Skyr® fersken/bringebær, Q Frokostyoghurt melon/pasjon, sølv til Skyr® blåbær, Skyr® kaffe og Q Frokostyoghurt vanilje. Bronsen gikk til årets norske innovasjon, Skyr® mini bringebær.

Les også: Skyr® Mini vant innovasjonspris

For oss som driver med produktutvikling er dette en veldig hyggelig anerkjennelse, sier Waage Jung. Hun ønsker også å fremheve den gode jobben folkene på meieriene daglig utfører. Uten at de brenner for å lage produkter av høy kvalitet med supersmak, blir det ingen medaljer sier Waage Jung.

Vanskelig innovasjon

Nå blir det kakefest på meieriene, sier Bent Myrdahl i Q. Han legger til at det er morsomt at den lille utfordreren Q vinner medaljer for god smak og konsistens for Skyr® og yoghurtprodukter i knivskarp internasjonal konkurranse.

Å treffe med smaksinnovasjoner er rett og slett den vanskeligste gren innen innovasjonsfaget, sier Myrdahl. Personlig ble jeg mest glad for at poseyoghurtene våre fikk medalje, sier han.

Og da er det vel bare å gå i gang med neste «greie», for du blir jo ikke bedre enn den siste «greia» mener Q-sjefen.

Bilder til saken: