Det nye rømmeproduktet fra Q-Meieriene scorer like bra på smak, og er best i test på konsistens sammenlignet med lettrømme. Utfordringen er at den er for lett til å kalles lettrømme. Sammen med forbrukerne fant Q-Meieriene en løsning!

Flere og flere velger magre produkter både til seg selv og familien, men de færreste ønsker å gå på kompromiss med smak. Nå har Q-Meieriene laget det letteste rømmeproduktet på markedet.

-Vi så at 1 av 3 nordmenn ville ha en lettrømme med mindre fett, og når vi fikk resultatene fra en blindtest av rømme viste det seg at vi har gjort noe riktig. Drømmelett® scoret nemlig like bra på smak som de vanlige lettrømmene, og kom best ut i testen på konsistens, forteller produktsjef Hege Birknes.

For mer info og næringsinnhold se her

For godt til å være sant?

Drømmelett® er i motsetning til lettrømme, som er laget på fløte, laget av lettmelk og inneholder derfor kun 5 % fett.  Likevel har Drømmelett® den samme fyldige rømmekonsistensen og smaker like godt som «vanlig» lettrømme som inneholder hele 18% fett.

Selv om den smaker rømme så er fettprosenten så lav at Q-Meieriene ikke fikk lov til å kalle den for rømme. Etter regelverket kan man bare kalle noe rømme hvis det inneholder mer enn 10% fett. Q spurte derfor forbrukerne sine om råd og forbrukerne stemte frem at nyvinningen skulle bære navnet Q Drømmelett®.

- Den er rett og slett like god, bare bedre, sier Q-sjefen Bent Myrdal med et smil og legger til at han personlig kan gå god for at nyvinningen fra Q-Meieriene kommer til å bli en kjærkommen nykommer i rømmekategorien.

Nyttig og ønsket produkt

- En lettere rømmevariant som tilfredsstiller smak har mange matlagingsmuligheter. Ikke minst vil et begrenset fettinnhold være et nyttig og ønsket produkt for vanlige forbrukere, for ikke å snakke om de som ønsker fettredusert og gode alternativer, sier Ragnhild Lekven Fimreite som er klinisk ernæringsfysiolog.

Fire kjappe om Drømmelett®:

  1. Den samme friske rømmesmaken og fyldige rømmekonsistensen[1]
  2. Kun 5 % fett
  3. Laget av lettmelk (100 % naturlig)
  4. Ny oppfinnelse fra Q-Meieriene

[1]ekstern blindtest utført av Alt om smak i januar 2016, viste at Drømmelett® scoret best i test på konsistens, og like god på smak som vanlig lettrømme med 18 % fett

Bilder til saken: