Norges eneste ferske sjokolademelk ble nylig kåret til smaksvinner i en omfattende test gjort av selskapet «Alt om smak». Ikke bare scoret Qs sjokolademelk best på totalinntrykket, men var også best på utseende, lukt, smak og konsistens.

Dette er andre gangen på to år Q Fersk sjokolademelk vinner en smakstest og den kan derfor fremdeles kalles for Norges beste!

Den eneste ferske

-Vi gjorde et modig valg da vi utfordret sjokomelkmarkedet med å lansere en sjokolademelk som er helt fersk og ikke ultravarmebehandlet. Samtidig visste vi at sjokomelkdrikkerne er opptatt av god smak og alt smaker best når det er helt ferskt. Derfor er vi er veldig stolt av å vinne nok en smakstest, sier Q-sjefen Bent Myrdahl.

Det som, ifølge Q-sjefen, gjør denne seieren unik er at det er testet på forbrukere som drikker sjokomelk hver eneste uke. Altså storforbrukere som virkelig vet hva de snakker om. Flere hundre personer deltok flere steder i Norge og resultatet viste at Q sjokolademelk hadde utrolig god smak.

Se også: Nå kan du stemme på det sjokomelkdesignet du liker best

De karakteristikkene som gjentok seg mest blant testpersonene var «smakfull» og «frisk». Ingen av de som smakte Q sjokolademelk nevnte ordet «kunstig» en eneste gang, noe som nok gjenspeiles i at den er helt fersk.

Nøye testet

De som vanligvis drikker Q sjokolademelk og de som blander sjokolademelken sin selv med pulver og fersk melk hadde, kanskje ikke uventet, Q fersk sjokolademelk som suveren vinner. Men også de som ikke pleier å drikke Q rangerte den øverst på totalinntrykket.

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene i testen og prøvene ble servert i to omganger med forskjellig serveringstemperatur. Et bredt utvalg av tilgjengelige sjokoladedrikker ble servert i tilfeldig rekkefølge.

Bilder til saken: