ultimoo terningkast 6 med sokker

Igjen stikker Q-Meieriene av med toppkarakterer i en sjokolademelktest. I TV2-programmet Matkontrollen får Q UltiMoo førsteplassen med terningkast 6! På andreplass med terningkast 5 finner vi Q Fersk sjokolademelk. Ingen andre får høyere score.

Testen fokuserer på det som for mange er viktigst når det kommer til sjokomelk, nemlig smak.

Gull og sølv til Q

Testpanelet til TV2 bestod av ungdomsskoleelever i Oslo som drikker mye sjokomelk, både på skolen og etter trening.

Begge sjokomelkene fra Q-Meieriene havner på topp. Men det er UltiMoo som i følge testpanelet smaker best. Elevene triller ikke mindre enn terningkast seks.

– UltiMoo var best fordi den var søt. Den har alt jeg ser etter. Denne god og fyldig, sier en av jentene som var med i testpanelet til TV2.

UltiMoo kom nylig som en utfordrer i markedet og er, i tillegg til at den har 30% mindre tilsatt sukker enn tilsvarende sjokomelk på markedet, også laktosefri.

Q fersk sjokolademelk som er den eneste ferske sjokomelken kommer på en solid andreplass. Litt uvant for sjokomelken som kan titulere seg med Norges beste etter fjorårets solide seier i Alt om smak sin test. Q fersk sjokolademelk scorer nok en gang høyt på smak fordi den er fersk.

Bedre enn brus

Wenche Frølich, professor i mat- og ernæringsvitenskap sier til TV2 at mange tar feil når de tror at all sjokomelk er usunn.

– Det er faktisk like sunt som melk. Det er tilsatt litt smak som barn og ungdom foretrekker, sier Frølich til Matkontrollen som også fremhever at sjokomelk er bedre enn brus.

Bilder til saken: