Q-Meieriene har en langsiktig målsetting om å kutte sukkerinnholdet i meieriprodukter og kommer på nyåret med Skyr® & Cottage Cheese uten tilsatt sukker.

Tidligere har vi gjennom nye produksjonsmetoder og reseptforbedringer klart å redusere totalt sukkerinnhold med 30% i Q Frokostyoghurt på pose som ble lansert tidligere i år. Produktet er blitt til i samarbeid med Q-forbrukerne gjennom åpen innovasjon på Q-meieriene.no og sosiale medier.

-Vi ser også at mange ønsker seg mindre sukker i enkelte produkter og vi ønsker å stå fremst i kampen mot sukkeret, sier Q-sjefen Bent Myrdahl.

Skyr® & Cottage Cheese snart uten tilsatt sukker  

Derfor lanserer Q snart nykommeren Skyr® &Cottage Cheese på nytt og denne gangen altså uten tilsatt sukker. Selv om dagens Skyr® & Cottage Cheese inneholder nesten fem sukkerbiter er flere ernæringsfysiologer samstemte om at det fremdeles er et sunt produkt. Klikk.no gjorde nylig en test av produktet og Karoline Steenbuch Lied, fagansvarlig kosthold og ernæring i Grete Roede, uttalte at det er «(…)et sunt produkt, blant annet fordi den inneholder lite fett, og den er en god kilde til kalsium. Og på grunn av lavt fettinnhold har den et nokså lavt kaloriinnhold». I tillegg fremhever hun at sukkerinnholdet i Skyr® & Cottage Cheese er mindre enn i mange andre yoghurtvarianter og at det er spesielt bra som mellommåltid på grunn av det høye proteininnholdet som gjør at det metter mer. Hele artikkelen kan du lese her.

En annen ernæringsfysiolog som nettstedet har snakket med er enig. Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky sier at «Et slikt lite, proteinrikt og fettfritt mellommåltid er fint! Det metter godt og gir mye førsteklasses protein og kalsium».

Q-Meieriene skal alltid lytte til forbruker

Men selv om produktet i følge dem er sunt, metter og er høyt på protein så ønsker Q å lage en variant uten tilsatt sukker. Til samme nettsted sier Q-sjefen at «vi er og blir et forbrukerdrevet meieri og vil gå for valgfrihet. Det betyr at vi beholder dagens varianter, samtidig som vi tar utfordringen og utvikler en variant uten tilsatt sukker».

I kampen mot sukkeret har Q alliert seg med ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite fra Haukeland sykehus. Hun vil bistå Q med å gjennomgå sukkerinnholdet i alle våre produkter og også bistå oss med kampen om å redusere sukkeret i våre produkter.

Q-Meieriene har nemlig satt et temmelig ambisiøst mål: Redusert sukker, forbedret smak! Så følg med. Neste år får du altså Skyr® & Cottage Cheese uten tilsatt sukker!

Bilder til saken: